Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


POVECANI LIMFNI CVOROVI


Autor Poruka

fany

17.06.2016. 09:05

Postovana! Probat cu sto krace opisati problem,2013 sam bila kod ORL i nalaz je bio sljedeciomgtoskopski retrahirani bubnjici,endonazalno devirani septum ulijevo,sluznica hiperemicna,vise L,granulirano zdrijelopalp manji angul lnn. Imala sam povremene bolove u korjenu nosa,grlobolju bol i pucketanje u usima. Sve to se vuce vec dulje vrijeme,jedan period je bilo mirnije,pa kad bi doslo hladnije vrijeme prehlade u zimsko vrijeme i nisu cudna pojava tako da sam malo sve skupa zamemarila i prihvatila pod normalno,u meduvremenu sam imala bolove u zelucu gastroskopiju nisam jos radila ali po simptomima je dr.opce prakse rekla da je rijec o kiselini iako ja nemam dizanje kiseline kako to drugi opisuju da osijete,samo je to vrijeme bila prisutna bol u zelucu i podrigivanje,u zadnjih par mj.bol ne osjetim osim ponekad tezinu u zelucu,podrigivanje i dalje prisutno. Zadnja 2-3 mj.sam bila prehladena konstantno slijevanje sekreta iz nosa u grlo,do te mjere da je izazivalo jutarnje mucnine,bol u grlu zadnjih 10-ak dana se je poprilicno smanjilo,ali je grlobolja i dalje prisutna,s povecanim limfnim cvorovima na sredini vrata na samom pocetku vrata i s lijeve i desne strane naprijed. Trenutno cekam i hormone stitnjace za napraviti ultrazvuk vrata. Zbunjena sam s svim skupa,uz sve to imam hpv tip 16 koji je pod kontrolom raden letz prije 4 g.cin III ,pape od tada uredne,citajuci po clancima moguce ga je prenijeti i oralno.....jednostavno mozda sam previse u razmisljanju ili negdje postoji problem,vjerujem da je potrebno niz pretraga kako bi se nasao problem koji treba ciljano lijecit,a dok to ne dode ja sam u velikom razmisljanju,doktoriccina teorija je da bolovi u grlumogu biti i od zelucane kise,cak i sinusa,alergija.....rtg sinusa isto tako cekam,zato po svemu skupa bila bih vam zahvalna ako bite mogli reci svoje misljenje o svemu i ako bi trebala jos neke pretrage osim rtg-a sinusa i utzv vrata napravit,krvna slika je u redu! Unaprijed zahvaljujem ,Lp!

fany

17.06.2016. 10:20

Ispricavam se citajuci sam uocila pogresku,zadnjih 10-ak dana se je slijevanje sekreta smanjilo a grlobolja je i dalje prisutna blunk Lp

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

12.09.2016. 00:10

Poštovana, zaboravite na HPV, fokusirajte se na kroničnu upalu sinusa i njezine uzroke. Dijagnoza kronične upale se postavlja temeljem CT-a sinusa, a jedan od čestih uzroka upale sinusa je i refluks želučanog sadržaja. Prema tome,liječite GERD ili gastritis, a paralelno s tim i kroničnu upalu sinusa i tek tada možete vidjeti promjene na bolje.