Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kvrzica na vratu


Autor Poruka

momo

22.08.2013. 09:20

Postovani,

Imam 16 godina, jednog jutra prije 15 dana me je zaboljelo grlo i imao sam zacepljen nos. Naravno mislio sam da je to obicna prehlada, ali evo i poslije petnaest dana nos mi je i dalje zacepljen dok me je bol u grlu prosao vec 2-3 dana nakon budjenja. Prije par dana na lijevoj strani vrata (blizu uha) osjetio sam malu kvrzicu koja me nije boljela. Evo nekoliko dana poslije tog kvrzica je i do 3 puta veca i poceo sam da osjecam blagu bol prilikom okretanja i dodira, a ista takva kvrzica na istom dijelu vrata mi se pocela pojavljivati i na lijevoj strani. Zanima me vase strucno misljenje, dali je to nesto ozbiljnije sto bi me navelo na to da se zapitam i odem kod doktora ili je to pak jos jedna prolazna faza u pubertetu. Takodjer bih vas zamolio za savjet sto se tice zacepljenog nosa.

Unaprijed hvala !

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

03.08.2014. 16:50

Poštovani, kvržice koje opisujete su povećani limfni čvorovi koji nastaju kao posljedica upale sluznice nosa i sinusa. Sanacijom upale dolazi do njihove regresije. Nos može biti začepljen zbog niza razloga, ali za početak, budući da opstrukcije traje oko dva tjedna i nije praćena niakvim drugim simptomima, nije naodmet koristiti kortikosteroidni sprej u obje strane nosa 2 x dan po 1 uštrcaj.

Amy57

20.11.2016. 17:00

Postovani, prije par dana sam primjetila ispod uha ali nize malu kvrzicu koja je bila crvenkasta i licila na bubuljicu, a sad vise nije crvena ne vidi se nego je samo osjecam pod prstom, ne boli i ne raste.. Moze li biti potkozna bubuljica na vratu ili je ipak nesto drugo?

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

20.11.2016. 19:20

Poštovana, ukoliko se navedena kvržica u cjelosti spontano ne povuče, najvjerojatnije se radi o ateromu koji se odstranjuje u lokalnoj anesteziji.

Amy57

20.11.2016. 21:25

Hvala Vam na odgovoru, lp.