Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kvržica u jeziku i još poneki problemi


Autor Poruka

cyrano

08.02.2008. 18:25

Evo ovako... već desetak mjeseci u jeziku imam kvržicu promjera 3-4mm. Nekada je veća, nekada je manja, ali nikako ne prolazi. Ne znam da li je posljedica ugriza ili čega drugoga. Prije tjedan dana sam na donjem dijelu jezika primjetio bijelu ranicu koja je prošla sama od sebe, no međutim sada mi se je upalilo tkivo ispod jezika, opna s donje strane jezika ima kao neke bijele mrlje po sebi, a tkivo ispod jezika je dosta zadebljano premda ne osjećam nikakvu bol ili tegobe. Između donjih zubi i usne osjećam kao da mi nešto smeta, kao da imam pijesak između zubi i usne. Planiram otići doktoru, no želio sam informativno ostaviti pitanje za druge koji možda imaju slične probleme. Hvala na vašem vremenu,

Bog Vam dao zdravlje i sreću

pozdrav, Cyrano

Domagoj Parazajder, dr. med.

12.02.2008. 09:25

Poštovani, na žalost niste naveli točnu lokaciju kvržice (nalazi li se na gornjoj ili donjoj strani jezika, te da li je duboko u mišiću ili površno). Uglavnom, najčešće je riječ o retencijskim cistama žlijezda slinovnica, reakciji na nesanirano zubalo ili dobroćudnim tumorima. U svakom slučaju učinite pregled kod vašeg liječnika, pp i orl specijaliste i problem će biti riješen. Što se tiče opisanih lezija dna usne šupljine, moguće je da se radi o kandidijazi (gljivična infekcija, vrlo česta i dobroćudna), no bez pregleda ne mogu zaključiti o čemu je točno riječ. Sretno!