Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Loš zadah


Autor Poruka

nojo

18.03.2008. 21:45

Postovani,
Vec deset godina imam zadah iz usta. Opersao sam krajnike ali stanje se nije popravilo. Imam sinusitis te devijaciju nosa. Da li je moguće u Vašoj ustanovi izvršiti preglede te izvaditi potrebne nalaze, plaćanje podrazumjevam. Molio bih Vas za odgovor i pomoć jer sam zaista u očajnom psihološkom stanju zbog navedenog problema.
Unaprijed hvala

Domagoj Parazajder, dr. med.

24.03.2008. 12:05

U mojoj ustanovi (O.B.Sveti Duh, Zagreb), moguće je izvršiti pregled i svu potrebnu dijagnostiku, uz uputnicu svog liječnika, ili, ukoliko nemate zdravstveno osiguranje ili ste strani državljan, uz plaćanje bolnici. Za početak potreban je klasični ORL pregled, gdje će vam se utvrditi vjerojatni uzrok problema i uputiti na potrebnu dijagnostičku obradu (neke od njih ne mogu se učiniti isti dan, već se potrebno naručiti). Vaš problem može biti posljedica kronične upale sinusa, eventualnih problema sa želucem, zaostalih nakupina tonzilarnog limfnog tkiva, nesaniranog zubala..., no, naravno bez pregleda nije moguće ustanoviti o čemu je riječ.Naše orl ambulante rade svako jutro, na tel 3712-042 možete dobiti informaciju o dolasku na pregled. Sretno!

nojo

28.03.2008. 13:15

Hvala na odgovoru,
Inace sam iz Bosne i na ovdasnjim klinikama nisam uspio rijesiti problem.
Ja sam dugo pokusavao naci uzrok ovog problema.
Ne znam tacno kada ali u 14-15 godini sam povrijedio nos. Bas u tom dobu (7-8 razred osnovne skole) pocela su mi se susiti usta. Recimo, nakon pranja zuba usta mi se osuse za 2-3 minute. Naravno u tom periodu zadaha nisam bio svjestan pa ne mogu precizno tvrditi da je to razlog.
Postovani doktore, da li je moguce da je taj prelom nosa uzrokovao gubitak sline u ustima i pojavu zadaha??
Radio sam preglede: gastroskopija, stomatolog, izvadio krajnike, operisao nos (vrlo lose uradjena operacija, devijacija nije sanirana).
Ako mozete molim Vas da mi odgovorite.

Domagoj Parazajder, dr. med.

31.03.2008. 19:20

Ukoliko su nalazi stomatologa i gastroenterologa uredni, a vi imate otežano disanje na nos, koje za posljedicu, zbog disanja na usta, ima sušenje usne šupljine..., vrlo je lako moguće da je problem u deformaciji nosne pregrade. Nažalost, bez pregleda ne mogu utvrditi kolika je deformacija i njezin utjecaj na mehaniku disanja, no ukoliko je izražena, jedino rješenje je ponovna operacija. Sanacijom stanja u nosu (eventualno i sinusima) mogli bi se rješiti i zadaha. Sretno!

vure

29.12.2015. 23:20

Poštovani,
Imam 37 godina i od djetinjstva patim od lošeg zadaha. Zubi su zdravi i nemam želučanih problema. Mislim da se radi o krajnicima ili barem onome što bi trebali biti krajnici jer na tim mjestima ustvari imam samo izrbrazdanu sluznicu u čijim se udubinama formiraju male nakupine bijele tvari neugodnog mirisa. Povremeno ih nalazim u ustima, a vecina vjerovatno s hranom završi u želucu. Liječnik opće prakse mi je savjetovao da prije spavanja grgljam sa slanom vodom, ali to nije riješilo problem. Jednom prilikom sam za vrijeme boravka na moru posjetila hitnu pomoć zbog upale grla i temperature pri čemu je liječnica komentirala da imam atrofirane krajnike (ako sam dobro zapamtila). Inače nemam česte grlobolje niti upale grla i ne osjećam bolove u tom dijelu. O čemu bi se moglo raditi? Ne znam je li operacija krajnika u mom slučaju opcija jer doista izgledaju kao da ih ni nema, a pouzdano znam da ih nisam operirala kao dijete. Zahvaljujem na odgovoru.

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

16.02.2016. 22:50

Poštovana, promjena koju opisujete su nakupine odljuštenih epitelnih stanica nepčanih tonzila koje se skupljaju u udubinama površine tonzila, kriptama, te predstavljaju tipičnu sliku kroničnog tonzilitisa. Ne radi se o nakupini gnoja. Ukoliko tonzile ne predstavljaju žarište, nije indicirano njihovo operativno odstranjivanje. Većina ljudi ih odstranjuje jednostavnim potiskom na površinu tonzile.