Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


''Masa'' na prednjem dijelu vrata


Autor Poruka

kokos234

07.11.2016. 18:20

Pozdrav!
Otkad pamtim imam povećan prednji dio vrata i to baš kao da je povećana štitnjača, odnosno da imam gušu. Dosta je izraženo i bila sam na kontrolama štitnjače svako dvije godine, međutim nikad nije bio problem u tome, hormoni i ultrazvuk su mi uvijek bili uredni, štitnjača mi nije povećana. Limfni čvorovi su mi također uredni. Zadnje preglede sam napravila ovaj tjedan. Iako cijeli život to imam, zadnjih par mjeseci sam počela biti ''svjesnija'' te mase na vratu i počelo me je smetati i dok gutam, napinje mi se cijeli dio vrata sve do ispod ključne kosti. Čak rukom mogu pomaknuti u stranu tu masu i onda mi se izboči lateralno, zajedno sa štitnom hrskavicom. Na ultrazvuku mi nikad nisu rekli što bi to moglo biti, je li to masno tkivo ili nešto drugo, iako sam ih stalno pitala. Sljedeće mislim otići kod otorinolaringologa radi detaljnijeg pregleda. Ja ne bih radila oko toga neke velike probleme, ali stvarno mi je jako izraženo i kod normalnog stava (žao mi je što ne mogu ovdje postaviti sliku), a pogotovo kad nagnem glavu natrag. Zanima me što bi to moglo biti jer nikako da dobijem bilo kakav odgovor s obzirom da mi je štitnjača uredna.
Hvala!

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

20.11.2016. 17:00

Poštovana, koliko se može zaključiti, radi se o konstitucionalnom, odnosno estetskom problemu, budući da UTZ vrata nije pokazao nikakvih anomalija. Za 100%-tnu sigurnost, možete učiniti i CT vrata sa citološkom punkcijom područja.