Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nagluhost na lijevo uho


Autor Poruka

Mirza

29.10.2009. 17:15

Prije mjesec dana sam dobio udarac u lijevo uho,bio sam na pregledu na otorinolaringologiji.
Doslo je do suspektne perforacije bubnjica, ali je sve zaraslo i rekao je doktor da bi mi se sluh trebao vratiti
kroz neko vrijeme,samo da moram uho suhim odrzavati.Kada sam pokusao puhnuti zrak kroz uho nisam
mogao,na audiologiji mi je utvrdena slabija nagluhost na 2000hz.Sada nakon mjesec dana kada zacepim nos i pusem kroz usi,zrak mi ide kroz lijevo uho i to jako,a kroz desno nista.Na desno cujem duboke tonove a na lijevo ne,kada gurnem prst u desno uho cujem sum,a kada u lijevo ne.Dali je to uredu ili bi trebao proci na ponovnu kontrolu,inace mislim da cujem sve bolje ali nikako da dobijem duboke tonove na lijevo uho i sum, te taj zrak?hvala unaprijed!

Domagoj Parazajder, dr. med.

15.11.2009. 13:55

Definitivno učinite kontrolu, te novu provjeru sluha (tonski audiogram) i timpanometriju. Kod autoinsuflacije zraka u prostor srednjeg uha (valsalvin pokus - to je ono kad začepite nos i upušete zrak u prostor srednjeg uha), zrak ne bi smio izlaziti na uho (moguća perforacija), makar sličan osjećaj imaju i ljudi sa disfunkcijom eustahijeve tube koji teže izjednačavaju tlak u srednjem uhu. Dakle, definitivno kontrola i gore navedena ispitivanja. Lijep pozdrav!