Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Osjećaj "hladnoga/hlađenja" u grlu


Autor Poruka

Hrgi76

21.07.2016. 18:50

Imam problem koji me muči zadnjih 2 mj.Radi se o osjećaju u grlu.Najbliže čemu bi se mogao opisati je "hlađenje".Problem nije sam osjećaj,već mučnina koju stvara.Doktorica opće prakse me poslala na pregled u ORL ambulantu,gdje mi je grlo pregledano,te mi je rečeno da je ljubičaste boje.Terapija koju sam dobio je Nasonex sprej,koji sam koristio.Nakon 4 dana korištenja istoga,osjećaj u grlu je nestao,međutim,vratio se nakon 2 tj.Ono što mene zanima je slijedeće.Uočio sam podudarnosti u oba slučaja kada mi se osjećaj javio.Naime,jedan dan prije nastanaka "osjećaja",imao sam oralni sex sa djevojkom.Djevojka mi je prije 2 dana vadila krv i nosila urin na testiranje.Testovi urina ukazuju na bakterijsku upalu.Pod stavkom "bakterije",napisano je "masa",te su joj nitriti pozitivni.Rečeno je da se vjerojatno radi o e coli.Znači,zanima me,da li je moguće da se putem oralnog sex-a nešto prenijelo na mene,pa radi toga imam navedeni problem?Hvala.

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

11.09.2016. 20:40

Ne, eventualno ste Vi nešto mogli prenijeti partnerici budući je usna šupljina više kolonizirana bakterijama nego perianalno područje.