Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pitanje


Autor Poruka

Iva

22.10.2002. 21:31

Poštovanje!
Imam problema s promuklim glasom već duže vrijeme. I prije mi je bio, ali to bi trajalo svega 2-3 dana. Ali sada mi je intenzivno promukao
već više od 20 dana, pa me strah! Bila sam pušač par godina, ali sad sam prestala. Nadala sam se da će mi se s prestankom pušenja vratiti
glas, ali nije. Pročitala sam mnoge članke koji govore o raku grkljana i da je dugotrajna promuklost čest simptom. Inače bi trebala na operaciju krajnika jer sam imala česte gnojne angine i desni mi krajnik doslovno "visi". Nekad imam potrebu dubokog disanja jer osjećam da nikako ne mogu udahnuti dovoljno zraka. I nekad imam onu "knedlu u grlu". Molim Vas pomozite mi, jako me je strah! Imam 21 godinu.
Unaprijed zahvalna.

mr.sc.dr. D. Markov

23.11.2002. 16:58

Draga Iva,
Ispričavam se da vam nisam prije odgovorila na vaše pitanje. Kako i sama navodite da imate česte upale krajnika, te i povećani desni krajnik koji vam doslovno "visi " savjetujem vam pregled kod otorinolaringologa koji će i napraviti i fiberendoskopski pregled grkljana. Vjerojatno su kronične upale krajnika uzrok i čestim laringitisima , te će vjerojatno biti potrena operacija.