Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


grlo boli


Autor Poruka

Eva

19.11.2002. 20:18

Poštovani,

tjedan dana imala sam lagane bolove u grlu, a svaku večer me hvatao napadaj kašlja. Tada me napadaj kašlja i suho grlo počelo buditi svaku noć, i osjećaj je bio grozan, kao da mi je grlo otvoreno i zrak prolazi kroz njega. čekala sam da idem doktoru u svoj grad, jer sam bila odsutna. Kad sam se vratila bol i kašalj je prestao, da bi se ponovo vratilo jučer, ali puno laganije nego prije. Više ne kašljem toliko, samo me lagano grebe. Ima li potrebe za doktorom, i može li se nešto zakomplicirati ako ipak ne odem doktoru?

mr.sc.dr. D. Markov

23.11.2002. 17:09

Poštovana Eva,
Moguće je da se radi o virusnoj upale gornjih dišnih puteva koji će proće na simpomatsku terapiju ( uzimanje lijekova protiv kašlja, ihalacijama, kapima za nos). Ukoliko i dalje kašljete savjetujem vam da odete svom liječniku na pregled. Potrebno je napraviti rtg sinusa , pluća, laboratorijske pretrage, i orl pregled