Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


postoperativni problemi


Autor Poruka

Dragana

18.02.2004. 13:13

Postovani doktore!
Pisem u vezi problema koje moj muz ima poslije operacije desne glasnice.Poslije visemjesecne promuklosti obavio je lijecnicki pregled- sumnja- kancer.Upucen je na operaciju. Rezultat analize-dobrocudni tumor. Poslije operacije bilo mu je preporuceno da ne prica 2-3 tjedna. Za to vrijeme je imao bolove u uhu, glavobolju i bol sa lijeve strane grla. Mislili smo da ce proci sa vremenom. Kada je poceo pricati boja glasa je druga, i dalje zvuci malo promuklo napreze se puno kada govori i dalje ima bol u uhu i nepodnoslivu konstantnu glavobolju. Isao je na kontrolu, receno mu je da je vjerovatno nesto pogresno uradjeno, da se nesto ne zatvara kako treba pa da zato cuje sam sebe sa te strane. Za bolove mu nisu nista rekli uglavnom su rekli da se tu nista ne moze uraditi. Mi zivimo i radimo u Svedskoj. Imate li kakav savjet.
Zahvalna Dragana

prof. dr. Željko Bumber

19.02.2004. 13:27

Pri svakoj sumnji na rak glasnica potebno je uklanjanje tkiva glasnice
kako bi se postavila dijagnoza. Srećom je u Vašeg supruga isključena
navedena dijagnoza a promjena proglašena dobroćudnom (niste opisali
nalaz patologa ). Dobroćudna promjena ne znači da se radi o dobroćudnom tumoru. "Druga boja glasa i mala promuklost" ovisne su
o izgledu glasnica. Nadam se da Vaš suprug više nepuši. Javite se
još nekom otorinolaringologu koji se bavi glasom kako bi čuli i drugo
mišljenje