Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


problemi sa glasnicama


Autor Poruka

darko

09.03.2003. 15:48

poštovani! imam 28 godina i već dugo godina imam problema sa glasom,bio sam na specijalističkom pregledu prije 2 mjeseca i ustanovljeno mi je :laringoskopskiomgbje glasnice zadebljane, hipermeične,blago neravne,uredno pomične,bez vidljivih susp.tvorbi. dg.pharyngolaryngitis chr. izbjegavati boravak u prašini. toliko o dijagnozi ali meni je svakim danom glas sve nerazgovjetniji tiši i skroz kao da mi nešto smeta i grebe u grlu dok govorim,najgore mi je ujutro kad se probudim uhvatim sam sebe da ne mogu jednu jedinu rečenicu normalno izgovoriti... Unaprijed zahvaljujem!pomozite mi

mr.sc.dr. D. Markov

14.04.2003. 14:37

Poštovani Darko,
Kod vas se radi o kroničnoj upali ždrijela i grkljana. Savjetujem vam da svakako napravite bakteriološki bris nosa i ždrijela, citološki bris nosa, te serologiju na Helicobacter pylori. Vi navodite najveće tegobe ujutro što može biti uzrok i postnazalne sekrecije ( upala sinusa ?) kao i GERB-a ( gastroezofagealni refluks?). Sa svim nalazima se ponovno javite otorinolaringologu ili svom liječniku. Kronična upala grkljana zahtijeva kontinuiranu kontrolu otorinoloaringologa .