Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pseudomonas aeruginosa


Autor Poruka

renato

17.01.2002. 21:16

Dijete od 1,5 go. težine d 15 kg. vec četri mjeseca ima upalu oba uha.Trenutačno živimo u Šibeniku, tako da smo ovdje išli kod specijaliste. Prvi pregled je pokazao jaku upalu te je malom prepisan antibiotik KLAVOCIN.Na kontroli je bilo još malo crvenila te nas je doktor naručio za 14 dana.Od tada svakih 14 dana je dobivao antibiotikDo sada ih je popio 8 od toga 4 ZINAT-a.Nakon upornog inzistiranja djetetu je izvađen bris iz oba uha te poslan na analizu u javno zdravstvo.Nalaz mikrobiološke petrage sve govori˝PSEUDOMONAS AERUGINOSA˝.Djete je odmah upućeno na bolničko liječenje koje smo mi odbili zbog prijašnjeg neugodnog iskustva sa drugim djetetom, koje je ležalo na zaraznom zbog rota virusa.Sa pedijatrom smo se dogovorili o ambulantnom liječenju stim da mi kupimo injekcije i ampule antibiotika.Dijete prima sada dve injekcije dnevno GENTAMICINA od 40 mg.
Možete li nam odgovoriti kakova je to bakterija,da li je taj lijek propisno dan pošto u uputstvima piše da se daje tri puta dnevno,te na koji način se je mali zarazio i da li je prenosiv pošto imamo još jedno malo dijete?Pošto nam je doktorica rekla da je to jedna tvrdokorna bakterija, po Vašem mišljenju,koliko će trajati izlječenje?
Napominjem da dijete nema temperaturu niti mu iz uha ide iscjedak.

mr.sc.dr.D. Markov

22.01.2002. 23:18

Poštovani Renato,
Terapija Gentamicina 2x40mg je dobra terapija za vaše dijete. Ukoliko uha ne cure i dijete nema temperaturu terapija je u redu. Ako se upale uha ponavljaju kod male djece potrebno je uzeti i bris nazofarinksa i uvijek dati terapiju prema antibiogramu.