Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


sinusi


Autor Poruka

EMA

31.01.2002. 18:50

Nakon upale sinusa koja je uspijesno lijecena i izlijecena(antibioticima Klavocin) nos mi je jos narednih 9 mjeseci ostao zacepljen no nalaz brisa nosa bio je u redu(negativan na sve bakterije,a za one uobicajene pisalo je da su u normalnom broju).Niti boravak na moru 2 mjeseca,niti brojne inhalacije nisu pomagale,a na rendgenskoj snimci receno mi je da se vidi samo otecenost sluznice nosa.Nos mi je bio toliko jako zacepljen da sam imala osjecaj da mi je neprobojna pregrada u nosu(nemam devijaciju septuma) i jedino mi je uporaba Benila pruzala olaksanje pa sam ga svo to vrijeme koristila.Uz ove simptome javljalo se i ucestalo kihanje(po 10 puta dnevno)koje mi je ponovno zacepljavalo nos makar je on nedugo prije kihanja bio otcepljen Benilom.Iznenada svi su simptomi sami od sebe prestali te mi je nos sada prohodan,ali uz svakodnevnu prozirnu sluz koja curi iz nosa(pogotovo ujutro),a kihanje je takoder potpuno prestalo.O cemu se ovdje radilo,te sta uciniti da se stanje ne ponovi,a sta ako se ponovi,te odakle i sta je ta prozirna sluz? Najljepsa hvala, EMA

mr.sc.dr.D.Markov

17.02.2002. 19:36

Poštovana Ema,
Kod vas se radi o vazomotornom rinitisu. Potrebno je uzeti citološki bris nosne sluznice, te ovisno o nalazu učiniti i alergološku obradu.