Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


vrtoglavice


Autor Poruka

bendzi

02.01.2002. 16:36

Postovani doktore Markov,

Od prije 5 dana imam stalne vrtoglavice. Prva dva dana sam povracao, nakon toga ne, ali pokatkad osijecam muku. Kad lezim osijecam se bolje, no cim se uspravim vrtoglavice ponovo pocinju. Takodje cujem sumove u uhu (nalik pumpanju srca). Prije 10 godina (sad mi je 29) sam imao perforaciju bubnjica na desnom uhu, te mi je na istom sluh ostecen za 30%. Poslijednja dva dana i slabije cujem na to uho.

Od prije 2 mjeseca zivim u Nizozemskoj, te ne znam da li je promijena klime mozda imala neki utjecaj na moje zdravstveno stanje. Bio sam i kod kucnog lijecnika, koji mi je rekao da je to moguce od virusa i ukoliko bude trajalo 2 nedjelje da ponovo dodjem. Tlak mi je normalan.

Molim vas za savjet, te i sta preporucate za pretrage, prehranu i sto se mora poduzeti.

Hvala unaprijed i sretna 2002!

mr.sc.dr.D.Markov

22.01.2002. 23:00

Moguće je da se radi o virusnoj upali vestibularnog živca. Budući da i slabije čujete na uho potreban je i otoneurološki pregled. Terapija je uglavnom simptomaska. Daju se infuzije i potrebno je mirovanje.

bendzi

01.02.2002. 16:28

Postovani doktore Markov,

Zahvaljujem se na vasem odgovoru. Moji simptomi su i dalje prisutni a sve evo traje vec vise od mijesec dana (tocnije 6 sedmica). Otorinolaringolog kod koga sam bio dao mi je Betahistin koji pijem vec oko 10 dana (3x1). No sve je isto. Na desno uho skoro da nista ne cujem, pokatkad imam pucketanja i jednom praskanje kao cinela. Audio test su mi zakazali za 15 februar. Buduci da se ovdje medicina drukcije promatra (sporo i cini mi se nehajno) i da su mi rekli da nema mestu panike, a ovo traje vec jako dugo, ja sam pomalo uspanicen.
Molim vas da mi kazete da li nije opasno sto ovo traje i da li moze ostaviti poslijedice na sluh.

Srdacan pozdrav i hvala!

Bendzi