Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


sinusi


Autor Poruka

slavenka

09.11.2003. 20:44

Imam 46 godina. Već dvije godine imam probleme sa curenjem nosa, osjet mirisa sam izgubila prije pet godina . Rengen je pokazao zasjenjenje maskularnih sinusa, bris grla i nosa je bio sterilan, kožni alergijski test nije pokazao alergiju. Trošila sam, tijekom godine dana, različitu terapiju ( Sumamed, Sulotrim, Cefaleksin, kapi za nos, Fluxonaze...) kao i domaće lijekove ali ništa nije trajnije pomoglo. Otorinolaringolog je utvrdio da imam i polip u desnoj nosnici. Nakon terapije Dekortinom ( tablete) par dana sam osjećala i mirise. Polip se tada povukao, efekt na području osjeta mirisa je bio kratkotrajan a curenje se nastavilo s različitim intezitetom.
Momentalno je situacija sa sinusima i nosom opet "kritična". Danima sam imala glavobolje a potom se potpuno začepila desna nosnica. Otorinolaringolog mi ne savjetuje operaciju jer se polipi vraćaju. Kortikosteroidnu terapiju se ne usuđujem primjeniti jer moja mama ima nespecifični Adison. Što da radim?Da li trebam obaviti neke dodatne pretrage?

prof.dr. Željko Bumber

11.11.2003. 09:16

Napravite CT sinusa, potom ORL pregled i operaciju nakon preoperativne pripreme i primjene Decortina. Otorinolalringologu ponovno !!!!