Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


sinusi i alergija


Autor Poruka

Ante

28.01.2004. 17:04

Postovani! Imam 22 godine i vec deset godina imam sezonsku alergiju na pelud trave zbog koje vec trecu godinu idem na hiposenzibilizaciju. Sada koristim svaki dan spray Flixonase al mi i dalje nos nije prohodan po noci nego disem na usta. Takodjer mi se stalno cijedi gnoj iz sinusa koji prestane samo nekoliko dana kad uzimam antibiotike.Imam i malu devijaciju nosnog septuma a otorinolaringolog kaze da bi mi se disanje opreacijom popravilo samo 30% jer imam stalno upaljenu sluznicu nosa. Sto trebam napraviti da mi prodju tegobe sa sinusima jer me uvijek boli u predjelu oko ociju a svako malo mi se upali i grlo. Unaprijed hvala!

prof.dr. Željko Bumber

04.02.2004. 13:46

Uz alergiju , koja je sezonska, vi imate problema i sa zatvorenim ušćima sinusa i zavinućem septuma. Trebalo bi prikazati sinuse ili
klasičnim rendgenogramom (lošija mogućnost) ili CT snimkom (bolja mogućnost) . Sa snimkom se javite otorinolaringologu koji će izvršiti
endoskopiju nosa i nosnog ždrijela , uzeti bris nosa i odlučiti kakvo liječenje je najbolje. Alergija je drugi problem koji rješavate no nos se mora učiniti prohodnim neovisno o edemima sluznice . Čini mi se da je poboljšanje od 30% ,koje bi se dobilo kirurškim liječenjem sasvim zadovoljavajuće. No o samom kir. liječenju nakon uvida u CT obradu.