Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Stiskanje s lijeve strane vrata i gušenje


Autor Poruka

kismo

08.10.2015. 11:25

Poštovani,
imam 41 godinu. Već 2-3 mjeseca me gotovo svakodnevno stišće u vratu s prednje lijeve strane i guši. Hormoni štitnjače su u redu i UZV je u redu, samo je na opip štitnjača malo uvećana s te lijeve strane. Nosila sam i holter EKG i radila UZV srca, nalaz uredan. Inače sam pod terapijom Fevarinom zbog depresivne epizode prošle godine,a i općenito patim od anksioznosti i paničnog poremećaja. Možete li mi reći koju bi još pretragu trebala napraviti, od čega bi mogla imati takve smetnje, koje me uistinu smetaju i ometaju svakodnevni život.Hvala

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

13.12.2015. 23:10

Poštovana, ukoliko je ORL pregled larinksa pokazao uredan nalaz, UTZ štitnjače uredan i RTG traheje ne pokazuje kompresiju na istu, tada objektivno nemate problem sa gušenjem, odnosno otežanim disanjem. Zadnja opcija koju imate je učiniti CT vrata, međutim nemate objektivnu indikaciju temeljem koje bi ORL specijalista zatražio pretragu.