Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


subglotički laringitis


Autor Poruka

brankica

08.11.2003. 03:54

Moj sin star 7 godina ima česte napade laringitisa.Prethodi im "prehlada"tj.par dana šmrcanja na nos ,bez temperature, dovoljno je samo kapanje Operil kapi u nos.Napadi su uvijek u noći, kad dijete spava.Alergološka testiranja nisu ništa otkrila.Od lijekova dobije injekciju Solu-Medrola , a zatim se nastavlja sa Dimidrilom. Molim da mi odgovorite da li se napadi nekako mogu spriječiti i što ih može uzrokovati.Hvala

prof.dr. Željko Bumber

11.11.2003. 09:13

otok sluznice grkljana ispod glasnica ,prema dušniku, čest je u djece jer je to i najuži do grkljana. I najmanji edem sluznice suzuje grkljan tako da je disanje čujno a javlja se kašalj usporediv s lavežom .
Najčešće je upala virusne etiologije ali nije isključena niti bakterijska superinfekcija. Treba , na žalost ,pričekati da dušnik dovoljno naraste i da edem ne pravi takve smetnje. Treba izbjeći boravak tijekom spavanja u prašnjavim prostorima (neovisno o alergološkom testiranju)- bez tepiha i tepisona u zraku koji nije vruć i suh od centralnog grijanja. Vlažiti prostoriju.

S.

27.01.2004. 16:43

baka, 77 godina na uputnici dijagnoza "Laryngitis et tracheitis acuta"
upućena na FIBERENDOSKOPIJU

(2mjeseca grebanje u ždrijelu, OFS sluznica suha, ILS:jaki refleksi,
vidljiva hiperemija u području hipofarinksa, ali se glasiljke ne vide)
preporučen Klavocin bid 2x1)

Kako se baka boji i ne surađuje kod fiberendoskopije, predložena narkoza. Je li ovo invazivan pregled i zaista potreban? Što znači dijagnoza, te na što upućuje/sumnja liječnik?

Hvala na mišljenju/savjetu
S

prof. dr. Željko Bumber

10.02.2004. 18:40

Fiberendoskopija grkljana i traheje je jednostavniji pregled sluznice grkljana i dušnika o može se učiniti u lokalnoj anesteziji i mislim da
endotrahealna anstezija za baku od 77 godina zbog toga nije potrebna.
Dijagnoza znači upalu sluznice grkljana i dušnika.
Javite se nekom iskusnijem liječniku (otorinolaringologu, pulmologu na Jordanovcu .