Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Suzi oko (i boli u dubini)


Autor Poruka

Mika

08.01.2004. 18:16

Imam 57 godina i zaposlen sam 34 godine u jednoj firmi kao trgovac. Moje radno mjesto je blagajnik na kompjutorskoj kasi¸ a radno vrijeme mi je svaki dan (i nedjeljom i praznikom) osam sati. Na kasi, pred ekranom/monitorom provedem minimum četiri sata, a ponekad i osam sati efektivno. Bolujem od visokog tlaka (25god), psorijaze (24god) psorijatičkog atritisa (13 godina).

Unazad godinu i pol počele su mi bez ikakvog povoda suziti oči. To suzenje popraćeno je blagom do tupom boli, gotovo svakodnevno bez ikakvog povoda.
Sve počinje ujutro kada se probudim i sve oko sebe vidim kroz neku sumaglicu i to traje otprilike sat do dva svaki dan. Nakon toga dolazi do suzenja i boli u očima i potiljku koje traju sa većim i manjim intezitetom cijeli dan, i godinu i pol. Napominjem da sam za sve to vrijeme posjećivao i liječnike, i to četiri različita koji su me uredno pregledali i dali odgovarajuće (??) lijekove, kapi i masti. Unatoč tome meni je i dalje stanje nepromijenjeno.
Što da radim pitanje je sad...

Tražim tj. molim stručni savjet bilo koga tko se smatra da mi može pomoći.
U nadi ozdravljenja pozdrav svima dobronamjernima.

P.S. Ne pušim, ne pijem kavu, rijetko kada popijem pivo, dosta čitam i
gledam TV (na velikoj udaljenosti)!

Još dodajem izvadak iz rtg snimke sinusa:
"...Na snimci paranazalnih šupljina obostrano rubno zasjenjeni maksilarni
sinusi u smislu zadebljane marginalne sluznice, a desno vidljiv i
aerolikvidni nivo u smislu floriditeta kronične upale...."

prof.dr. Željko Bumber

09.01.2004. 13:14

Rtg sinusa ukazuje na upalu sinusa koju treba liječiti. Koliko ona ima veze sa suzenjem ne mogu odlučiti .To možemo reći tek nakon liječenja sinusa. Kakvi su vam očni tlak i vid, bris konjuktive?

Mika

19.01.2004. 22:21

Očni tlak OK, vid "staračka dalekovidnost", a u nekom brisu oka je pronađena klamidija. Ne znam je li to bris konjuktive.

prof. dr. Željko Bumber

10.02.2004. 18:32

To je bris konjuktive . Javite se oftalmologu.