Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problem s disanjem


Autor Poruka

Ja

10.02.2004. 05:41

Vec nekoliko mjeseci me pati "zacepljen" nos. Nisam prehladjena i nemam nikekav iscjedak, ali mi se navecer uvijek zacepi nos tako da ne mogu disati bez pomoci kapi za nos. Kapi za nos mi pomazu, ali znam da ih ne smijem dugo koristiti. Probala sam s klasicnim inhaliranjem na kamilicu i slicno, probala sam i inhaliranje s uredjajem i nekim kapima s antibioticima i nije mi nista pomoglo. Hvala

prof. dr. Željko Bumber

10.02.2004. 18:26

Začepljen nos može biti posljedica preboljele prehlade koja vuče "rep" još nekoliko mjeseci nakon što je prošla. Treba isključiti i utjecaj temperaturnih promjena okoliša kojima ste izloženi (soba, radni prostor i sl.). Hormonalne promjene (menstruacija) takodjer bogu biti uzrokom pretjeranog punjenja sluznice krvlju i otoka koji onda onemogućuje disanje, no problemi naravno onda ne traju dugo ali se ciklički ponavljaju. Prema onome što navodite nema razloga sumnjati u alergiju.
Radno mesto ?
Predlažem ORL pregled , citogram nosne sluzice , ultrazvuk sinusa ili rtg sinusa. O ostalim pretragama koje se mogu (moraju) izvršiti odlučiti će liječnik koji će vas pregledati, kao i o načinu liječenja.
Dugotrajna upotreba vazokonstriktora u nosu nije preporučljiva, više šteti nego koristi.
Čak i ako se ne nađe uzrok moguće je smanjenje sluznice nosnih školjki laserom . Ponavljam -bez pregleda ništa.