Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


tonzilitis


Autor Poruka

sabina

22.09.2004. 00:44

Poštovani !
Moj sin je star tri godine i u posljednjih godinu dana mu je više od 10 puta dijagnosticiran tonsillytis ( ako sam pravilno napisala ) u svakom slučaju upala krajnika. U početku je imao simptome klasične prehlade, curenje nosića, kašalj, temperatura, a u posljednje vrijeme grlo se samo upali i bez obzira kada počnemo sa antibiotskom terapijom krajnici " odrade " cijeli proces zapaljenja i to traje obično 3-4 dana kada prestaju temperature i poboljšava se stanje. Liječnici tvrde da to nije ništa zabrinjavajuće i da će proći dok stekne bolji imunitet. Nikad nisam upućena da mu radim bilo kakve krvne pretrage, rađen mu je samo bris grla i nalaz je bio uredan.Ne mogu da vjerujem da je " uobičajeno " da dijete svaka dva tjedna pije antibiotike. Tražila sam uputnicu za specijalistu ali je nisam dobila jer liječnici smatraju da je to potpuno nepotrebno.

prof. dr. Željko Bumber

22.09.2004. 11:35

Nakon brisa ždrijela potreban je pregled otorinolaringologa i vjerojatno operacija.

sabina

30.09.2004. 22:48

Poštovani dr.Bumber !

Zahvaljujem se na savjetu za posjet otorinolaringologu. Naime, isti dan nakon Vašeg savjeta posjetila sam otorinolaringologa i nakon urađenog brisa ždrijela i nosa ustanovljeno je da moj sin ima bakteriju Moraxella cataralis koja je stacionirana u nosu i da je to razlog čestih upala krajnika jer se nosni sekret slijevao direktno na krajnike i izazivao upale.
Ordinirani su mu antibiotici i kapi za nos koje nikad ranije nije koristio i nakon ponovljenog brisa nosa danas ustanovljeno je da je rezultat pozitivan odnosno da bakterije nije ponovo izolirana.
Još jedanput veliko hvala !