Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Treći krajnik


Autor Poruka

Damir

06.06.2001. 13:17

Naša kčer Ana ima pet i pol godina. Od malena je često bila bolesna sa čestim upalama grla i uha, ali ne gnojnim anginama.Kako smo otišli iz prognaničkog centra u stan, te upale bile su nešto malo manje.Povratkom u Vukovar gdje imamo kuću bila je bolesna svaka tri do četiri mjeseca sa istim problemima. Na moru bude oko dva mjeseca. Prošle godine na jesen je krenila u vrtić i poćeli su isti problemi.Dva tjedna do tri išla bi u vrtić i onda bi opet bila bolesna tjedan dana. To se tako ponavlja svaki mjesec, a svaki put dobije uglavnom antibiotik, što me je veoma počelo zabrinjavati jer naš pedijatar nerado daje antibiotike, dakle samo kad ostale metode ne pomažu. Sada se predlaže vađenje trečeg krajnika pa me zanima da li je to baš nužno i koji su razlozi za a koji protiv vađenja.Još jednom puno vam zahvaljujemo. Zabrinuit roditelji!

mr.sc.dr. D.Markov

08.06.2001. 11:25

Ako se radi o recidivirajucim upalama uha neophodno je napraviti audiolosku obradu (audiogram i timpanometriju), uzeti bakterioloske briseve nosa i zdrijela, ucinititi krvne pretrage, te AST, ASTA. Sa svim nalazima potreban je otorinolaringoloski pregled ,te ce otorinolaringolog donijeti odluku o operaciji treceg krajnika.

STIJEPO

26.12.2001. 16:19

PRILIKOM SPESIJALISTICKOG PREGLEDA ,SPESIJALIST MI JE PRIJE GODINE I POL OTKRIO DA IMAM OSTATKE TRECEG KRAJNIKA.DALI TO MOZE BITI RAZLOG CESTIM UPALAMA GRLA I PROMUKLOSTIMA?INACE BAVIM SE PJEVANJEM I PRVI SAM TENOR.DALI MOZE NAVEDENO UTJECATI NA MOJ GLAS?I AKO SE TRECI KRAJNIK MOZE ODSTRANITI BILI TO OSTAVILO POSLJEDICE ZBOG MOJIH GODINA.JER IMAM 21 GODINU.HVALA VAM NAJLJEPŠA...