Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Upala uha


Autor Poruka

Lullaby

27.09.2010. 17:25

Poštovani!

Unazad 15-tak dana sam imala jaku upalu respiratornih organa. Također mi je rečeno da mi je desno uho dosta upaljeno. U početku sam koristila klaritromicin, ali kako sam odmah u početku osjetila neke neželjene pojave ljekar mi je dao cefaleksin. Osjećala sam se malo bolje nakon korištenja ovog lijeka, ali sam za svaki slučaj otišla kod specijaliste ORL i on mi je dao amoksicilin jer po njegovom mišljenju još uvijek postoji upala. Posljednjih dana osjećam bol u desnom potiljku i zujanju u uhu, bol nije jaka ali je jako neugodna. Zanima me vaše mišljenje.
Unaprijed hvala.

Domagoj Parazajder, dr. med.

11.10.2010. 21:45

Poštovana, simptomi koje navodite su definitivno preopćeniti da bih mogao reći o čemu se radi. Ukoliko se smetnje do sada nisu povukle (a vjerojatno su bile povezane sa upalom uha te su do se do sada smanjile), učinte kontrolu orl-oga, ili mi detaljnije opišite smetnje i nalaz kako bih vam mogao konkrertnije odgovoriti. Lijepi pozdrav!

dola

07.02.2016. 11:25

Poštovani,

Imam curicu od 3 i pol godine. U 9.mj 2015 je krenula u vrtić.
01.10. je dobila prvu upalu srednjeg uha, i otada do sad ih je imala sveukupno 7, jednu s perforacijom bubnjića.
Svaka upala je popračena temp 40.
Pila je klavocin, pa refocex(nije djelovao,pa je nakon 2 dana puknuo bubnjic,i refocex su nam zamjenili klavocinom), zinat, augmentin i kapali smo joj u nos tobrex kapi i ispirali fizioloskom otopinom. Napravili 2 puta bris nosa-negativan.Sve, naravno, kao sto prepisao liječnik.
Međutim, poboljšanja baš i nema.. čekamo red za ORL pregled u bolnici, ali smo na redu tek 30.03.
Prije tjedan dana smo je odvezli privatnom specijalistu, i sad cekamo da prodje 15dana od zadnjeg atb da bi joj napravili aspiraciju sinusa(nadam se da sam točno napisala)
Specijalist nam je dao da joj u medjuvremenu kapamo Operil P kapi 3x3, i da joj dajemo Alerdin sirup 2,5ml dnevno.
Ona, srečom, nema više temp, stalno joj dajemo da puše nos(žuti gusti sekret), ali zato zadnja 3 dana jako slabo čuje.. Moramo skoro pa vikati i sporije pričati da bi nas razumjela.
ispičavam se na dugom postu, te vas molim za vaše mišljenje.
I da, kod zadnje upale, tj.temp, dobila je i upalu mjehura(neznam da li je bitno napomenuti)

Unaprijed se zahvaljujem!

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

24.03.2016. 19:05

Poštovana, česte upale srednjeg uha najvjerojatnije vuku podrijetlo iz područja nosa ili epifarinksa( dijela ždrijela) gdje je smještena treći krajnik. Potrebno je učiniti bakteriološki bris epifarinksa, tj. štapićem ući vrlo duboko u nos (do 10 cm) krećući se dnom nosnih kavuma. Ukoliko tako uzet bris pokaže negativan nalaz, tada ima smisla uzimati aspirat sinusa.