Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Upala uha i alergija na antibiotike


Autor Poruka

Lejla

14.10.2001. 21:12

Imam 29 godina i od pocetka ove godine imam nesto povisenu tjelesnu temperaturu (prvotno 37,6 pa postepeno spustanje do 37 ). Imuni sustav mi je do tada bio izvrstan i mogu reci da nisam znala sto je viroza, a kamo li upala uha ili nesto drugo. Nakon raznoraznih specijalistickih pregleda, i 4 upale uha u medjuvremenu (uvijek lijevog), tokom 8 mjeseci lijecnici nisu utvrdili nikakav razlog za konstantno povisenu temperaturu. U svakom slucaju, od ranije sam alergicna na antibiotike na bazi sulfonamida, a za zadnju upalu uha , lijecnica mi je opet propisala Amoxil kao i za prethodne 3 upale, na koji sam poslije 3 dana imala jaku alergijsku reakciju (utrnuce, oticanje i deformitet lica, te oticanje i svrab dlanova) . Prestala sam uzimati Amoxil, a kako upala nije bila izlijecena , dobila sam Ceporex, koji sam uzimala tokom 8 dana. Upala se smirila, ali vec poslije 2 dana pocela sam osjecati uho. Nakon pregleda kod specijalista u bolnici Merkur, dobila sam kapi Geokorton, koje uzimam vec 5 dana , ali bez nekog drasticnog poboljsanja (bolovi su se smanjili, ali ne i nestali). Uz sve to, cini mi se da slabije cujem na to uho, a u par navrata sam gubila ravnotezu. Da li postoje neki drugi jednako efikasni antibiotici koje bih mogla uzimati , jer sada je vec punih mjesec dana od pocetka zadnje upale, te da li uzrok povišenoj temperaturi mogu biti neki skriveni procesi, koji su onda i uzrok upalama uha ?

mr.sc.dr.D.Markov

21.10.2001. 20:01

Ukoliko i dalje imate iste tegobe potrebno je osim pregleda napraviti i pretrage. U vašem slučaju savjetujem vam rtg sinusa, uzeti bakteriološke briseve nosa i ždrijela, te audiološku obradu ( audiogram, timpanogram i vestibulograma), krvne pretrage -KKS, SE itd.
Radi alergije na Amoxil možete učiniti testiranje na Šalati u Imunološkom laboratoriju Šalata.