Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


uzas


Autor Poruka

deni

29.01.2003. 15:11

Najavila sam se lijecniku na pregled ,ali posto ce to biti tek za nekoliko dana molim Vas da mi makar malo olaksate zivot ,jer sam uzasno zabrinuta. Naime,vec neko vrijeme osjecam da mi nesto "stoji " u grlu ,ali ja sam to povezivala sa mojim stresom . Sada mi se taj osjecaj promijenio i mnogo je intenzivniji .Pri gutanju mi hrana jedva prodje kroz jednjak i trenutno pored gusenja u dijelu vrata gdje se sastaju kljucne kosti ,imam osjecaj pritiska i na samom pocetku jezika (u grlu).Bilo kakvo gutanje mi predstavlja problem ,cak i tecnost.Ukoliko gutam ,onako na prazno,zaista kao da nesto progutam (izraslinu?)i naravno opet se vrati stari osjecaj da to tu i dalje stoji..Osjetim putanju hrane na cijelom putu do zeluca.Nemam zgaravicu i pusac sam .Prije nekoliko sedmica sam imala laksu gnojnu anginu (bez temperature ,samo gnojni cepici) ,a prije 7 godina imala sam peritonzilarni apsces i zbog toga bila u bolnici 10 dana .Krajnici mi nisu odstranjeni . Puno vam hvala unaprijed i pohvale Vama i svim ostalim lijecnicima.

mr.sc.dr. D. Markov

08.02.2003. 19:05

Poštovana Deni,
Savjetujem vam pregled kod otorinolaringologa koji će napraviti fiberendoskopski pregled ždrijela i grkljana. Ukoliko je uredan fiberendoskopski nalaz potrebno je napraviti videoakt gutanja, i ultrazvuk vrata ( štitnjače).