Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Vanjski zvukovod


Autor Poruka

Petra

16.05.2002. 10:23

Postovani doktore,

svake godine u ljeto imam jake upale vanjskog zvukovoda, koje se ponekad prosire na upalu uha, pa cak i na upalu srednjeg uha, ovisno kakav mi je imunitet. Napominjem da su mi na usnoj skoljki jako prosirene pore, cesto mi se stvaraju pristici, i to gnojni. S tim da NEMAM NIKAKVIH problema s kozom i tenom, opcenito. Osim sto mi predstavljaju estetski nedostatak jer se ne usudim uopce kratko osisati, neugodne su mi i te ceste upale. Jos nisam nikada pitala lijecnika za neko trajno rjesenje. Kad bih dobila upalu i zavrsila u oto. ambulantni, onda su pri ispiranju uvijek komentirali kako imam jako puno ljuskica. Vise puta sam dobila i trakicu u uho. Ima li kakva dugorocna pomoc ili nacin sprecavanja upala vanjskog zvukovoda, ili me i ovo ljeto cekaju isti problemi. Napominjem da osim uobicajene higijene vodom ne primjenjujem nikakve druge metode niti sredstva (uvijek me upozoravaju da zvukovode ne diram, a ja se toga i pridrzavam, pa opet nista). Ronjenje i ostale slicne ljetne aktivnosti sam vec odavno zaboravila iz navedenih razloga. Hvala na savjetu!

mr.sc.dr.D.Markov

05.06.2002. 11:58

Draga Petra,
Savjetujem vam da zvukovode (ukoliko imate na ulazu gnoje prištiće) uvijek namažete antiboitskom kremom (Geocorton ili Garamycin ), a prije pranja kose ukapate Normison kapi u uha koji održavaju normalu floru uha.