Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Zadah


Autor Poruka

Zoran

30.05.2001. 00:02

Postovani!

Molim za "brzi savjet". Imam 30 godina. U 22 godini poceo mi se pojavljivati prilicno neugodan zadah iz ustiju, nekako u isto vrijeme pojavilo se i kod mog oca i brata. To je najvise izrazeno od jutra do podneva (nakon rucka slabi). Do tada nismo imali tih problema.
Sto se tice zubi, svi su zdravi, isto tako i desni. Odlaskom na gastroskopiju uočili su da imam laganu upalu zelucane sluznice, te mi propisali terapiju Peptoran tabletama. To nije pomoglo, nakon toga uklonjene su mi mandule, sto takodjer nije rjesilo problem.

Kasnije sam takodjer pokusao rjesiti problem, no nailazim prije na podsmjeh (u stilu zasto vas to muci, zvacite zvakace gume), nego na konstruktivne savjete.

Molim vas za savjet ili adresu gdje se mogu obratiti, posto mi rjesenje ovog problema mnogo znaci, pogotovo sto imam posao gdje je prisna komunikacija s posl. partnerima vrlo vazna.

Unaprijed hvala.

Zoran

mr.sc dr.med. D.Markov

31.05.2001. 19:31

Kod Vas se radi vjerojatno o upali sluznice zdrijela i jednjaka. Potrebno je uzeti bakterioloske briseve nosa i zdrijela, te napraviti serologiju na H. pylori. Sa nalazima javiti se u ORL kliniku Salata.