Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zadah dvogodišnjaka


Autor Poruka

lukrecija

27.02.2003. 11:53

Poštovani,
majka sam dječaka od dvije godine i tri mjeseca.Prije točno mjesec dana obolio je od akutnog bronhitisa.Liječen je inhalacijama Ventolinom,primio je ukupno 5 takvih inhalacija i pio je sirup Zinat, dvije bočice.Nakon toga stanje se normaliziralo i pedijatrica je prekinula svaku terapiju.Ono što mene brine jest slijedeće;
- i nakon završenog liječenja dijete mi u jutro, neposredno nakon buđenja ,promuklo govori uz povremeno kašljanje (koje varira od suhog ka onako "zrelom"- ali bez iskašljavanja sekreta)
- isto tako, u jutro, prije prvog obroka, ima izrazito jak zadah iz usta koji nakon jela nestaje.
Napominjem da je kao beba i još neko vrijeme kasnije imao isti takav zadah, ali tada je pedijatrica rekla da je to zbog refluksa,želučanog, od kog je u to vrijeme "bolovao" i da će to nestati kada prestane bljuckati.
Zube pere redovito, dva puta dnevno, zadnji put prije spavanja, i tokom noći ne pije i ne jede ništa.

Ne znam ima li veze jedno s drugim, ali primjetila sam da u poslijednjih mjesec dana povremeno mu pocrveni desno uho (uvijek samo desno) i to s varijacijama zacrvenjene površine. Nekada je to samo donja polovica uha, gornja ili cijelo. Nema veze sa izlascima iz kuće ili spavanjem. To traje ponekad satima, a onda se polako "vraća" normalna boja.
Budući da živim u mjestu koje nema otorinolaringologa molim Vas za mišljenje; što bi to moglo biti i moram li sa dječakom ipak posjetiti gore navedenog specijalistu?

Hvala

mr.sc.dr. D. Markov

14.04.2003. 14:45

Poštovana Lukrecija,
Savjetujem vam pregled kod otorinolaringologa. Potrebno je svakako uzeti bakteriološke briseve nosa i ždrijela.