Urologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 167 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Padutin


Autor Poruka

Lejla

05.01.2003. 14:09

Postovani doktore,
moj suprug je operisao varikokelu u martu 2002 godine. Od tada je uradio 4 spermiograma koji su uglavnom pokazivali da se broj spermatozoida povecao ali je broj progresivno pokretnih je uglavnom ostao isti ili sa izvjesnim poboljsanjem. Utoku ovih nekoliko mjeseci je kao terapiju koristio Padutin sve po preporuci ljekara,vec je ispio trecu bocicu ovog lijeka, izmedju prve i druge bocice je napravio pauzu mjesec dana. Iako nema nekog velikog napretka ljekar je preporucio da uzme jos jednu bocicu i kada zavrsi s tim da dodje na kontrolni spermiogram. Nas zanima da li ovaj lijek moze imati neke stetne posljedice prije svega na njegov organizam s obzirom da ce popiti cetiri bocice, a onda da li ovaj lijek moze imati i stetne posljedice na plod ukoliko dodje do zaceca.
Da li postoje neki drugi preparati na biljnoj osnovi koji bi mogli uticati na pokretljivost spermija.
Unaprijed Vam hvala.

prim.dr.sc. Josip Parazajder

15.01.2003. 18:49

Padutin je lijek koji u izvjesnim slucajevima dovodi do poboljšanja pokretljivosti spermija. Nije štetan za organizam i ne dovodi do štetnih posljedica na plod. Postoje još neki lijekovi na biljnioj osnovi kao i u farmaciji ali su nepouzdanog djelovanja kao i padutin.