Urologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 167 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problem


Autor Poruka

Ivan

21.02.2002. 10:11

Postovani,

U Listopadu, krajem prosle godine lijecio sam se od Chlamidie. Nakon prve kure Sumameda nalaz je bio pozitivan, pa mi je lijecnik opce prakse pripisao jos jednu kuru koju sam popio. Nakon toga nalaz je bio negativan. Istodobno sam napravio bakterioloski prekled ejakulata gdje mi je utvrdjena bakterija enteroccocus i Candida. Lijecnik opce prakse mi je na savjet dijagnostike dao kuru antibiotika Amoxil, i Diflucan pri kraju kure za gljivice. Do tada nisam imao nikakvih problema. Tada sam poceo osjecati neko peckanje pri dnu testisa, vise desnog i mucnine tijekom dana. Nakon pijenja antibiotika bakterioloski nalaz je bio negativan, ali ja sam jos uvijek osijecao peckanje i mucninu. Otisao sam na pregled urologu koji je pregledao testise, napravio ultrazvuk prostate, bubrega, jetre i obavio digitorektalni pregled i svi su nalazi bili uredni. Napravio sam i pregled urina i krvnu sliku i jedino sto je odstupalo bilo je malo vise soli u mokraci.
Mucnine je lijecnica opce prakse pripisala antibioticima, nervozi i dijagnosticirala gastritis. Posto imam i hemeroide, a sve me to pomalo muci otisao sam i kod proktologa koji je samo potvrdio postojanje hemeroida i dao mi kremu za mazanje.
Ja jos uvijek osjecam nelagodu i blago peckanje pri dnu i sa strane desnog testisa. Mucnine sam smirio nacinom prehrane.
Zanima me moze li to peckanje biti povezano s hemeroidima i kakav je Vas savjet.
Mozda ce nakon svega ovoga glupo zvucati, ali inace sam dobrog zdravlja, bavim se cesto rekreativno sportom i puno sjedim na poslu.
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
Ivan

prim. dr. sc. Parazajder Josip

02.08.2002. 20:20

Vaše tegobe mogu biti vezane uz pojavu hemeroida(t.zv.anogenitalni kompleks.)Potrebno je izliječiti hemeroide.