Urologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 167 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Učestalo mokrenje


Autor Poruka

boris

08.01.2002. 11:58

Imam 39 godina i imam problema s učestalim mokrenjem, prisutni su i ostali opstruktivni problemi s tim u vezi. Taj problem imam već više od 11 godina no ispočetka tome nisam pridavao veću pažnju jer sam imao drugih većih problema. Naime, nedugo nakon što sam uočio taj problem doživio sam psihički slom nakon čega mi je postavljena dijagnoza Borderline. Sve ovo vrijeme uzimao sam lijekove Moditen 2,5 mg/dan i Akineton 1tabl/dan, a za koji sam nedavno čuo da može potencirati probleme s mokrenjem. Kad sam se obratio svom liječniku prije par godina ordinirao mi je lijek protiv upale u dva navrata , ali to nije imalo nikakvog efekta. Nedavno sam ponovno bio kod liječnika i nakon pregleda ultrazvukom prostate i mjehura primjećen je zaostali urin u mjehuru , a za prostatu nije ustanovljeno bilo kakvo veće povećanje te stoga liječnik sumnja na neku od anomalija, vjerojatno suženje vrata mokraćnog mjehura.
Koje je Vaše mišljenje o tome . koje preglede sugerirate i ako je u pitanju samo anomalija koji operativni zahvati su na raspolaganju ?

Prof. dr. J. Pasini

13.02.2002. 19:19

Poštovani Boris,
iako je teško zaključiti o kojim se i kakvim simptomima radi, iz Vašeg je pisma jasno slijedeće:
1. da imate opstruktivne tegobe s mokrenjem
2. da uzimate neurološku/psihijatrijsku terapiju
3. da su tegobe takve da postoji ostatni urin (ne govori se o količini)

To je svakako složena situacija u kojoj je vrlo teško razlučiti radi li se o zaista opstrukciji vrata moraćnog mjehura ili pak o funkcionalnom poremećaju. Urodinamsko ispitivanje dalo bi na to odgovor. Javite se stoga u Centar za urodinamiku uroloških ustanova i na konzultaciju.
S poštovanjem
J.Pasini