Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


rast umnjaka


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Nemanja258

01.04.2019. 23:25

Postovani, imam 19 godina, dva umnjaka mi rastu bez problema, ali sam kod treceg primetio da je izasao kao neki baloncic mekan i ponekad ispusta krv, ne boli osim kad cetkicom za zube me ubodem.

Dean Cekić, dr. med. dent.

03.04.2019. 15:35

Poštovani,

koliko mogu shavatiti Vaš opis, mislim da se radi o normalnoj situaciji.
Ako potraje posjetite stomatologa.

0109

23.06.2019. 11:00

Dobar dan,
Prije nekoliko dana počeo mi je rasti gornji desni umnjak. Izašao je skoro cijeli i nisam imala neki veći problem zbog rasta kao ni s prethodnim umnjacima, ali problem mi stvara meso između gornjih i doljnjih zuba koje je jako nadraženo i ranjeno. Taj dio stalno dodiruje novi zub (pričanjem, gutanjem sline...) pa je bol dosta jaka. Zanima me preporučujete li nešto kako bi meso zacijelilo?
Lp

0109

23.06.2019. 21:20

Primjetila sam također da se na tom nadraženom dijelu stvorila rupica koja je na djelovima lagano promijenila boju (sivo zeleno). Taj dio me najviše boli. Ne izgleda kao gnoj jer nije nikakav mjehurić, ali me svejedno zanima trebam li se brinuti i na koji način da to riješim.
Hvala unaprijed.

Dean Cekić, dr. med. dent.

24.06.2019. 10:10

Poštovana,

ako se problem ne rješi sam od sebe u roku od 2 tjedna, prepuručam da posjetite svog stomatologa, koji će procjeniti ima li smisla višak zubnog mesa odstraniti.

19Matea93

17.09.2020. 16:40

Postovani ,
Naime imam problem sa umnjakom. Prije cca 2 godine umnjak na desnoj strani izrastao je skoro pa u "lezecem polozaju". Nije izrastao do kraja , iznad njega je zubno meso , njega mogu samo dotaknuti cackalicom. Trebala sam zub vaditi ali su odustali iz razloga jer zub je odmah na zivcu , te ne zele da ostanem bez osjeta. Isla sam na paradontologiju da mi ociste taj dzepic, medutim i oni nista nisu napravili , zato jer ne mogu doci so tog dzepica , ja sam primjetila da meni gnoj izlazi iz te rupice kada ja stisnem , takoder to meso mi je osjetljivo dosta. Moram napomenuti kako ja nemam problema vise sa rastom umnjaka, ne boli me nego me smeta sto ja ne mogu mehanicki ocistiti zub , gnoji se i osjetljivo mi zubno meso, naravno zadah je tu isto prisutan. Nije mi jasno kako ne mogu ocistiti taj dio jer se bojim da ce mi to napraviti vece probleme nego sto su sada.
Koje lijekove mogu koristiti da probam ocistiti taj zub , s tim da u tu rupicu stalno ispirem sa svim i svacim ali to ne prolazi.

Dean Cekić, dr. med. dent.

19.09.2020. 20:50

Poštovana,

kao sredstvo za čiščenje predlažem tuš za usta ili watherpick. Mislim da ta situcija dugoročno nema naku svijetlu budučnost, te da će se zub ipak morati li djelomično ili u potpunosti izvaditi.