Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Belara


Autor Poruka

LI NA

03.01.2015. 11:50

Naravno, ne svakodnevno i ne vece kolicine koje bi izazvale mucninu i povracanje. Mislim na casu, dvije bambusa za vikend izlaske? Isto tako napominjem, ne kroz cijeli mjesec neho u ovo blagdansko vrijeme. Nadam se da sam sada konkretnija. Lijep pozdrav i puno hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.01.2015. 03:40

To ne umanjuje zamjetnije učinak pilula.

evelyn08

03.03.2015. 23:05

Poštovani
danas sam popila 7 pilulu Belara. U srijedu sam popila prvu. U četvrtak (druga pilula) sam unutar sat i pol od pijenja tablete imala mekšu stolicu, ali budući da nisam to smatrala proljevom nisam uzela dodatnu pilulu. U petak sam imala zaštićeni odnos, koji je bio i prekinut. Danas na 7. piluli počinjem piti antibiotike (kemoterapeutik Nolicin). Pijem ga 10 dana, dakle do 17. pilule. Postoji li šansa za trudnoću? Koliko dugo bih trebala koristiti zaštitu? Mislila sam apstinirati do kraja kutije pa me zanima moram li raditi pauzu između blistera?
Hvala vam puno happy

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.03.2015. 10:20

Ne treba dodatna zaštita. Normalno napravite pauzu tjedan dana.

matea-01

29.03.2015. 03:45

Postovani,
na kraju 8.mj. 2014. god. Prestala sam piti kontracepcijske tablete yaz nakon 2godine. Taj mjesec sam dobila menstruaciju kao i svaki mj prije na 3. Bijelu tabletu. Sljedeca menstruacija nakon prestanka kontracepcije nastupila je nakon 28 dana. E onda su krenuli problemi. Od 9.mj. do sada ciklusi su mi 42-43 dana. Poceli su mi izbijati pristici po licu te vise po ledjima. Otisla sam u ponedjeljak 23.3. Kod ginekologa na pregled i rekla sam mu sve to sto sam tu napisala i on me pitao jesu mi ciklusi bili normalni dok sam pila yaz, jel bilo kakvih problema s njima (je bilo je problema, a to su: infekciju sam jednom dobila ili upalu ne znam tocno, ali doktor mi je dao 2 vaginalete nakon cega mi je to proslo, a drugi problem je bio taj sto su mi te tablete cudno utjecale na zeludac (grcevi, proljev), sad vise nemam nikakvih probavnih smetnji nakon sto sam prestala ih piti). Takodjer pitao me jel planiram trudnocu, ja sam rekla da ju ne planiram jer imam 23godine. Zatim sam ja pitala ZBOG CEGA SU MENI CIKLUSI 42 DANA I KAD CE SE POPRAVITI? Na sto mi je doktor samo odgovorio NEKE ZENE IMAJU TAKAV CIKLUS. Nakon toga me pregledao, uzeo uzorak za papa test. Rekla sam mu da me nakon prestanka tableta jajnici znaju nekada probadat, i na to je on rekao da je to sve OK. Pitala sam ga jel trebam vaditi krv ili nesto, rekao je da NE TREBAM NISTA i dao mi je ESTAL kontracepcijske tablete i rekao mi je da se vidimo u 8.mj. kada cemo sve provjeriti. Ultrazvuk mi nije nikada radio. Meni inace treba vremena dok ajmo reci skupim hrabrosti za preglede kod svih doktora, a ne samo ginekologa i onda dodjem i NISTA MI NE KAZE NI NAKON MOJIH SVIH PITANJA. E sada mene zanima mozete li mi Vi reci sto je problem kod mene i kako srediti cikluse? Da li ja imam policisticne jajnike? Moze li se problem policisticnih jajnika lijeciti nekom drugom metodom osim kontracepcije? Mozete li mi reci i nesto vise o tim Estal pilulama jer na internetu ne mogu nista naci o njima? Da li one sadrze laktozu, mislim da je laktoza u tim pilulama stvara probleme u mojoj probavi, mislim da nisam skroz intolerantna na laktozu jer mogu neke mlijecne proizvode jesti bez problem, ali u nemoj mjeri ne mogu ju skroz probaviti? Ja sam prestala piti kontracepcijske tablete jer moja mama ima problema s venama na nogama i operirala ih je, te ima problema sa srcem pa da ne bi mi te kontracepcijske tablete to samo "potakle" i kod mene. Sto ce biti sa trudnocom kada se jednog dana odlucim za to, ugl. To mi je u nekoj daljoj buducnosti otprilike za 7-8godina? Sve sam pokusala pitat svog doktora, ali kad on na svako pitanja meni odgovara SVE OK, odmah izgubim volju za daljnjim pitanjima. Nadam se da cete mi Vi moci vise pomoci. Zaboravila sam napisati zadnja menstruacija je bila 2.3..

Zahvaljujem Vam unaprijed na odgovorima!

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.03.2015. 19:30

Ovako postavili ste previše pitanja i nemam vremena vam odgovoriti na sve to. Prolistajte malo forum.
S obzirom na oligomenoreju, kožne promjene, vašu dob, moglo bi se raditi o policističnim jajnicima.
Pročitajte na našim stranicama sve o PCOS-u.
Sugeriram UZV pregled i hormonsku obradu za početak.

LI NA

21.05.2015. 13:30

Poštovani, nisam popila cijelu kutiju Belara pilula ( deveta kutija), a javilo se krvarenje, tamnije nego obično, sličnom onome na kraju mjesečnice. Nisam propustila niti jednu tabletu, o čemu se radi? Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.05.2015. 17:30

O spotingu. NE brinite i nastavite dalje po shemi uzimati kao i do sad.

LI NA

30.05.2015. 10:50

Poštovani, pijem Belaru. Menstruacija mi u srpnju dolazi u vrijeme kada mi ne paše, pa bi ju htjela odgoditi. To mogu postići da ne napravim pauzu, nego odmah pređem na drugu kutiju? Zanima me griješim li, je li zaštita potpuno održana unatoč tome? I kada i kako ponovno napraviti pauzu? Puno Vam hvala. Lijep pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.05.2015. 20:25

Postupite kao što ste naveli. Zaštita je očuvana.

jele999

18.06.2015. 19:15

Poštovani, naime danas sam saznala da je moja ginekologinja bez ikakve obavijesti otisla u polikliniku, i ne znam kome da se obratim.
Pijem kontracepcijske tablete i menstruaciju sam trebala dobiti kao i dosad redovno u iduci cetvrtak,
jucer sam primjetila sluzavi smeđi iscjedak s bolovima koji inace prate menstruaciju i danas taj iscjedak i kolicinski podsjeca na menstruaciju, a imam prije pauze od 7 dana za popiti jos 5 tableta. Ne znam sto da radim, da ih popijem do kraja ili da prestanem. Imam 23 godine, spolno sam aktivna,a buduci da mi se ovako nesto prvi put događa strah me svega, cak i trudnoce ako se ne radi o menstruaciji. Zaista mi je zao sto Vas ometam,al eto..da sam znala da nemam ginekologa prije vec bi se to dalo rjesit.
Lijep pozdrav!

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.06.2015. 22:20

Uzimajte do kraja a onda sedam dana pauze.

LI NA

28.06.2015. 12:20

Poštovani, našla sam se u vrlo kompliciranoj situaciji i nadam se da ću vam moći što jasnije ovo opisati. Naime, pijem Belaru. Nisam bila u mogućnosti popiti zadnju tabletu iz blistera i tako mi je pauza počela dan ranije. Menstruacija je, također, došla točno dan ranije nego obično. Zanima me kada trebam popiti prvu tabletu iz novog blistera? kao i obično ili dan ranije kako bi pauza isto trajala 7 dana? Što se dogodilo sa zaštitom? Kako da postupam kod spolnog odnosa? Puno Vam hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.06.2015. 18:30

Nakon sedam dana pauze. Dakle jedan dan prije neg uobičajno. Ne treba dodatna zaštita dalje.

evelyn08

15.08.2015. 20:55

Poštovani,

u srijedu sam počela s novim paketom Belara pilula. Od prve tablete (do sad sam ih već 4 popila) svaka ima čudan okus. Budući da su mi bile kod kuće u ladici za vrijeme cijelog ljeta, strah me da je možda došlo do kvarenja tableta kao posljedica nesnosno visokih temperatura. Ne izgledaju otopljeno, čitave su, ne raspadaju se. Sve izgleda normalno osim tog čudnog okusa kad ih popijem. Postoji li šansa da nisu djelotvorne ili se samo gornji sastav, odnosno pomoćne tvari, blago otopio? Što mi savjetujete?

Hvala puno!

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.08.2015. 22:20

Nastavite dalje s uzimanjem.

Elena250796

28.10.2016. 22:20

Postovani,
5 mjeseci sam pila Logest pilule, no uzrokovale su mi velike probleme za aknama i promjenama u ponasanju pa mi je doktorica prepisala Belaru. Trebala bih ju pocet pit za 7 dana. Naime, imam problem sa probavom i redovno pijem prah laktuloze. U uputama pise da ih se nesmije koristiti sa laksativima, a laktuloza se vodi kao "omeksivac stolice". Da li ih smijem piti sa laktulozom ili ne ?

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.10.2016. 19:05

Smijete.

Dogsim

27.04.2020. 10:55

Poštovani,

Belaru uzimam već skoro godinu dana. Novi ciklus počeo mi je u srijedu 22.4. (1.tableta), a u subotu 25.5.zaboravila sam uzeti tabletu (uzimam ih svaki dan u 23h) te sam je popila odmah dok sam se sjetila, sljedeći dan u nedjelju u 12h (dakle prošlo je više 13 sati od kad sam je trebala uzeti) i u 23h slijedeću. U petak i subotu imala sam spolne odnose sa snošajem. Zanima me da li postoji ikakva šansa za trudnoću, da li da uzmem tabletu za dan poslije i trebam li nakon završetka ovog blistera odmah početi s novim? Hvala i lp

Ivo Balenović, dr. med.

27.04.2020. 14:15

Poštovana, nastavite s uobičajenim uzimanjem tableta. Ne postoji mogućnost trudnoće zbog kašnjenja od 1 sata.