Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


moguća trudnoća


Autor Poruka

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

25.03.2009. 15:35

Mirea - nisam vam ja prava osoba za tješenje, za to vam treba prijateljica. I počnite koristiti redovnu kontracepciju, jer s ovim vašim smiješnim metodama šansa da zatrudnite je još uvijek 5-15%. Tako da prestanite pitati da li ste trudni, ne znam happy
Dajir - pročitajte temu Pilula za dan poslije- najčešća pitanja

mirea

25.03.2009. 22:15

Oprostite na smetnji...ali mene je samo zanimalo da li je dovoljan razmak od ovulacije i pravljenja testa za ovaj 1-step?
Ali ovaj odnos 5.dana ciklusa(30.01.) mi je bio s ejakulacijom u neplodnim danaima, .-napravila sam 2 clerblue test-jedan je bio u 11h ujutro,a prije sam popila samo kavu,i bila je druga mokraća,npravljen 26.dana ciklusa,i taj dan sam dobila mjesečnicu,a drugi je napravljen 5 dana poslije,isto clearblue u popodnevnim satima,i čim sam uronila štapić u urin odmah se stvorio -! Jel clearblue dovoljno osjetljiv da ga se pravi u bilo koje doba dana,ali se ne smije uzet prekomjeran unos tekućine?i Dobila sam mjesečnicu 16.03.,ali ipak brigi nikad kraja.I počela sam s redovnom kontracepcijom,zato me i zanima! Ovo je stvarno zadnji i molila bi odgovor

ellla

25.03.2009. 22:20

Poštovana doktorice! Pročitala sam forum i vaše postove Obavezno pročitati, no ipak bih voljela da mi odgovorite na pitanje. Imam problem sličan kao i Marina001, donekle sličan. Naime ja već 2 mj koristim tablete Yasmin, redovito, no slučajno mi se dogodilo da sam 4. tabletu zaboravila popiti na vrijeme, popila sam je 6 sati poslije. Sljedeći dan sam imala spolni odnos, sa zaštitom (kondom). No, dečko je drugi put (nakon što je prvi put svršio u kondom), slučajno dotaknuo vrh spolnog uda pa je brzo okrenuo kondom i stavio na pravu stranu. između ta dva spolna odnosa prošlo je barem 10 - 15 min, on se obrisao, dakle nije ostalo sjemene tekućine, iako naravno, moglo se dogoditi i da je nešto sperme ostalo. Pročitala sam da spermiji na zraku ne mogu živjeti dugo bez sj. tekućine, neki kažu nekoliko minuta a neki spominju i sate. Ne znam jeli bilo dovoljno tih 10 - 15 min da ih uništi, pošto nije bilo sjemene tekućine. Također sam malo računala, ako spermiji žive oko 3 dana , a ovulacija se nakon propuštene pilule može dogoditi već nakon 2 dana, onda postoji šansa za trudnoću!! Joj, brinem se, jer sam nažalost koristila i pilule i kondome..i kad misliš da si se zaštitio..evo što bude sad

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

25.03.2009. 22:55

Vjerujte mi, niti imam vremena niti volje računati kad ste vi imali odnos a kad ste pravili test, a uz to redovno menstruirate - cijela ova prepiska je jedna velika glupost, i sad već malo testirate moje strpljenje. 15 dana iza odnosa test će biti pozitivan na prvi jutarnji urin. 20 dana iza odnosa bit će pozitivan u bilo koje doba dana, bez obzira na unos tekućine.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

25.03.2009. 22:55

Ella, ne pretjerujte. Sve vi djevojke bi malo trebale razgovarati sa onima koje žele zatrudniti, da vidite kako to nije baš tako lako kako vi zamišljate.

briga05

26.03.2009. 13:00

Pozdrav doktorice...imam pitanje, moja cura pije kontracepcijske tablete vec 6mj. prije 3mj. imali smo odnos bez zastite i ona od tada nije dobila mjesecnicu, znaci vec 3mj. samo neke male iscjetke,u vrijeme kad treba dobit zna je malo bolit trbuh, napravili smo vec 2 testa i oba su bila negativma! Da li postoji mogucnost da na rezultate utjecu te tablete?? Ili nesto s njom nije u redu?? Sta preporucate? Zahvaljujem na odgovoru.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

26.03.2009. 13:20

Da ode ginekologu da on vidi što nije u redu. Nije trudna ako redovno pije pilule.

krsan.momak

28.03.2009. 11:45

pozzz doktorice

prije 5 dana s curom sam imao prvo zadovoljavanje rukom ja sam svrsio... zatim sat vremena nakon smo imali analni seks.. nisam svrsio u njoj nego sam ja nju onda zadovoljio rukom pa je ona mene opet zadovoljila.. ona je trebala dobiti prije 3 dana ali nije jos dobila, postoji li mogućnost da je trudna iako nismo imali spolni odnos a jos su joj neplodni dani bili

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

28.03.2009. 13:10

Pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja

mirea

31.03.2009. 22:40

Poštovani,zanima me da li je moguće da se dogodi trudnoća ukoliko nije bilo prodiranja penis u vagini,ali je stalno bio negdje uz vaginu,znači nije bilo spolnog odnosa,već malo žešća predigra happy u vrijeme ovulacije? Bilo je ejakulacije,ali nekih pola sata nakon toga "odnosa",naravno ne u mene? Sad me zanima,da li ako je i ispušto prejakulate u vrijeme toga "odnosa" moglo doći do vagine nešto,u što sumnjam?I da li se ti preejakulati stvaraju neposredno prije erekcije ili?
Hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

01.04.2009. 09:55

Nije moguće zatrudniti bez ejakulacije.

mirea

01.04.2009. 10:40

Hvala happy

ana84

13.04.2009. 22:15

Poštovana doktorice, zanima me da li postoji neki 100% sigurni dokaz tj. slucaj da je zena zatrudnjela BEZ ejakulacije dakle s tim famoznim predejakulatom kojega se svi bojimo? I kako je moguce da ovulacija bas TOLIKO moze setati, npr. ako zena ima 28-dnevni ciklus, da se ne dogodi oko 14 nego npr.25....pa to nema nikakvog smisla! sad Dakle nikako nije moguce imati nezasticen a siguran odnos s partnerom, bez trudnoce....mislila sam da cemo to moci raditi barem 25-28 dan...

Da li mi mozete pojasniti promjene u vaginalnoj sluzi, kakva je tocno u vrijeme ovulacije? Rastezljiva ljigava ili onako, grudasta, tj. ne razvlaci se nego je vise kao nekakva krema?

Takodjer, sto mislite o Maybe Baby mikroskopu? Ja ga koristim ali nekako mi se cini da i nije bas poudzan, nekad mi zna javljati sve neplodno, pa sve plodno, a evo ovaj mjesec mi je u periodu 11-16 javljao sve neplodno i sad, oko 21-22 dana nesto izmedju s naglaskom na plodno, pojavila se ona paprat malo.

Ja imam 28-dnevni ciklus, no promjene u sluzi su mi nastupile tek evo, ovih dana, i danas sam imala nezasticen odnos tocnije, samo malo penetracije no bez ejakulacije. No ne bojim se toliko da uzimam hitnu kontracepciju jer sam procitala dosta tema ovdje po forumu i vase odgovore kako zatrudnjeti ipak nije toliko lako.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

14.04.2009. 09:35

Da, znam žene koje su zatrudnile od predejakulata. Međutim, to je zaista rijetko. U vašem 28-dnevnom ciklusu mislim da vam se neće dešavati prevelika iznenađenja.
Sluz u vrijeme ovulacije je rastezljiva i prozirna. A za mikroskop i ja mislim da je nepouzdan.

đoko123

14.04.2009. 09:35

odmah da se ja nadovezem, da ne pocinjem temu novu...

cura i ja smo spavali 17. dan ciklusa... isli smo bez kondoma jer ga tada nismo imali... prekinut je snosaj dosta prije ejakulacije... nekih par min prije... ona ima uredne cikluse od 27 dana, a najkraci je 25... racunajuci, to su bili neplodni dani... kak sam procitao, dosta sigurno neplodno razdoblje... pa sada se pitam jel ima sanse da se nesto dogodi...

pouzdam se u ovo sto sam nasao na internetu: "U prvom (folikularnom) razdoblju neplodnosti preporuča se primjeniti još neko sredstvo za kontracepciju (kondom), a u drugom (luteinskom) razdoblju ono nije potrebno."

znaci, kod nje ovo drugo razdoblje dolazi u obzir... ne?

zanima me strucno misljenje o svemu... hvala puno...

ana84

14.04.2009. 10:30

Hvala na odgovoru. Hm, onda sam ja nesto pobrkala s tom sluzi. Meni je vec proslo razdoblje kad je bila tako prozirna i rastezljiva, a zadnja dva dana pri odnosima je bila gusta i bijela, nije rastezljiva vec poput kreme. Mislila sam da je to znak ovulacije, ali sad se nadam da nije nekakva upala...
Mislim da cu otpisati mikroskop, zaista me malo zbunjuje. happy

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

14.04.2009. 15:35

Đoko - da, dobro ste shvatili, kod nje je vjerojatno u pitanju druga, sigurnija faza ciklusa. Ali ne bih ja na vašem mjestu previše računala da će uvijek 17-ti dan ciklusa biti druga faza, uvijek su moguća iznenađenja.

kiki13

06.09.2009. 04:05

doktorice imam jedno pitanje i htjela bih vas pitati....jučer sam imala spolni odnos ali je kondom pukao. meni je jučer bio 19. dan ciklusa, znači neplodni dan...ipak nemam pravilne cikluse pa me zanima postoji li mogućnost trudnoće iako dečko nije ejakuirao u mene jer kolko znam dečki tjekom sexa ispuštaju tekućinu u kojoj ima sperme...i još me zanima je li moguća trudnoća ako dečko ne ejakuira u mene bez obzira koji su dani ako imamo nezaštićeni spolni odnos ?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

06.09.2009. 13:20

Prema opisu u temi Najčešća pitanja izračunajte si svoje plodne dane pa ćete znati odgovore na ova pitanja.

Science

16.09.2009. 19:55

Poštovana doktorice, imala sam nezaštićen odnos 23. dan ciklusa, koji mi inače traje 28 dana, ima li razloga za zabrinutost?