Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4335 | Broj poruka: 50807

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1


odgoda menstruacije


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

123luc456

01.07.2019. 15:20

Poštovani,
redovno pijem tablete "Naelia". Odlučila sam odgoditi menstruaciju na svega nekoliko dana te sam, umjesto 4 bijele tablete, nastavila piti novi blister. U novom blisteru sam popila par tableta, oko 3-4. Nisam željela taj mjesec skroz preskočiti menstruaciju jer u ljekarnama ne izdaju tablete ranije pa sam jednostavno uzela te 4 tablete i dobila menstruaciju. Nakon zadnje bijele tablete, nastavila sam piti ostatak tableta iz novog blistera, koji sam, kako sam već napisala, počela piti prije tih bijelih tableta. Jasno mi je da sam prvi ciklus time produžila, a da će drugi biti nešto kraći. Ono što me zanima je je li sada djelovanje tableta umanjeno? Je li potrebno koristiti dodatnu zaštitu?
Hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

01.07.2019. 18:35

Poštovana, zaštita nije umanjena.

Rian@

22.07.2019. 22:30

Poštovani, već duze vrijeme pijem tablete Belara, uredno i bez ikakvih nuspojava. Ovo ljeto trebala bih odgoditi menstruaciju zbog putovanja i vjenčanja pa me zanima postoji li objektivna opasnost ako odgodim krvarenje na jedan duzi period? Naime
sutra zavrsavam s blisterom i znam da mogu nastaviti s iducim bez da radim pauzu, ali i nakon tog perioda mi ostaje jos svega nekoliko dana u kojima mi ne bi bilo zgodno imati mjesecnicu. Mogu li popiti i iz treceg blistera nekoliko pilula pa zatim raditi pauzu? Ili je bolje raditi pauzu negdje usred drugog, da izbjegnem te bitne datume? Ili pak nista od navedenog? Hvala Vam na pojasnjenju i pomoci happy

Ivo Balenović, dr. med.

23.07.2019. 19:10

Poštovana, dokle god uzimate tablete nećete dobiti krvarenje. Povremeno preskakanje pauze ne može škoditi, tako da možete i iz trećeg blistera uzimati tablete dokle želite odgoditi krvarenje.

crna0007

31.07.2019. 05:21

Dobar dan. Prošli mjesec sam otišla kod GIN po kontracepcijske tablete iz 2 razloga, prvi je sto sam si trebala odgoditi menstruaciju i drugo jer bi ih dalje nastavila piti u svrhu zastite od trudnoce. Dobila sam Zoely i počela sam ih piti 6 dana prije nego mi je menstruacija trebala početi i nastavila piti dok nisam dosla s putovanja. Došavši kući prema uputstvu u tabletama prestala sam piti bijele tablete i popila 4 placebo tablete ali menstruaciju jos nisam dobila. Mene zanima kada cu ja dobiti memstruaciju, dali mpgu pd sutra nastaviri piti novi blister i dali sam zasticena od trudnoce sada kada bi pocela piti novi bliatee. Unaprijed hvala na odgovori.

Ivo Balenović, dr. med.

31.07.2019. 11:45

Poštovana, kod žena koje uzimaju oralne kontraceptive menstruacija ponekad izostane, no budući da niste počeli s uzimanjem od prvog dana ciklusa, savjetujem da isključite trudnoću (naravno, ukoliko ste imali odnose). Ukoliko nastavite s redovitim uzimanjem zaštićeni ste od trudnoće sve dok ne odlučite prekinuti s tabletama.

crna0007

31.07.2019. 12:35

Postovani, iz razloga jer nisam bila sigurna sto činiti sinoc sam trebala (a nisam) popila prvu tabletu iz novog blistera. Zanima me mogu li danas popiti i prvu i drugu tabletu iz novog blistera te dali sam zasticena odmah ili moram pripaziti na odnose jedno odredjeno vrijeme? Hvala na odgovoru

Ivo Balenović, dr. med.

31.07.2019. 23:05

Uzmite dvije tablete i zaštićeni ste.

Kika123456

11.05.2022. 14:00

Poštovani,

pila sam Naeliu 4 mjeseca te sam nakon toga prešla na Daylette koje sam pila također 4 mjeseca. Nakon zadnje aktivne tablete u 4. blisteru vratila sam se na Naeliu te sada završavam prvi blister.
Obzirom da bih zbog putovanja voljela preskočiti krvarenje ovaj mjesec, moje pitanje je mogu li samo nastaviti s aktivnim tabletama iz novog blistera? Obzirom da sam promijenila tablete i to bi bio drugi mjesec zaredom kako ne bih imala krvarenje, je li to preporučljivo? I hoće li zaštita biti umanjena u tom slučaju?

Unaprijed hvala!

Ivo Balenović, dr. med.

13.05.2022. 01:40

Poštovana, ako želite odgoditi krvarenje možete nastaviti s aktivnim tabletama iz novog blistera. Zaštita se neće smanjiti. Moguće ja samo oskudno probojno krvarenje.

petra_098

11.06.2022. 16:25

Poštovani,

pijem Qlairu već 3 godine. Naime, danas mi je 21. dan uzimanja u novom pakiranju (žuta tableta). Trebala bih dobiti slijedeći tjedan, petak ili subota. Nekad dobijem kad je tableta bez hormona, odnosno bijela tableta, a nekad baš početkom uzimanja novog pakiranja.

Zanima me koliko je sigurno odgoditi menstruaciju na nekoliko dana, kako to učiniti te postoji li zaštita trudnoće u tom trenutku?

Unaprijed hvala i lijep pozdrav!

nady97

19.06.2022. 17:25

Poštovani,

Pijem Diane 35 već par godina i nikad nisam odgodila menstruaciju. U listopadu imam veoma bitan događaj i izračunala sam da će mi ciklus početi baš tada. Ja bih željela odgoditi menstruaciju već u srpnju i zbog godišnjeg odmora i onda će mi se pomjeriti ciklus i za listopad. Zanima me kako to mogu uraditi? Da li nakon posljednje pilule počinjem sa novom kutijom pilula i pijem 10-15 dana da toliko i pomjerim ciklus? Da li će moj ciklus biti kao i prije? Nakon popijene zadnje pilule, nakon 5 dana dobijem ciklus. Neće se ništa promjeniti?

Unaprijed hvala,
Pozdrav

sacriiy

01.08.2022. 23:15

Poštovani,

Koristim kontracepcijske pilule Daylette te sam trenutno na 4. kutiji. Posljednja dva mjeseca (dva blistera) sam odgodila menstruaciju tim istim pilulama. Dakle, imala sam nezasticeni spolni odnos 23.08. i 24.08. Zanima me, obzirom da se menstruacija odgadala, je li moguce da se i zastita samim time umanji? 25.08. sam nastavila sa novim blisterom (bez pauze) jer sam, kao sto sam i navela, odgodila menstruaciju. Opcenito, tablete pijem u isto vrijeme s rijetkim oscilacijama od 1-2 sata, ali mi se dogodilo da sam nekoliko puta prosli mjesec (prosli blister) tabletu popila nakon 6-7 sati, no nikad ju do sad nisam zaboravila popiti. Jesam li i dalje zasticena bez obzira na sve navedeno?

Hvala i lijep pozdrav!