Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


prestanak uzimanja pilula i izostanak menstruacije


Autor Poruka

Natalija Beljo, dr. med.

09.01.2011. 21:25

Ako ste izvadili hormone slobodno počnite piti terapiju koju Vam je propisao ginekolog .Šta se tiče čaja nemam informacija vezano o njemu od pacijentica .

catelyn

26.01.2011. 20:45

Postovana!

Moja situacija je slijedeća : Imam 25 godina i moji ciklusi su uvijek bili neredoviti (od 35-45 dana). Prije tocno godinu dana nakon perioda u kojem sam izgubila vec broj kilograma (10-tak) izgubila sam i mjesečnicu. Tri mjeseca nakon izostanka mjesečnice otišla sam kod ginekologa koji je napravio ultrazvuk i koji je pokazao da mi je u potpunosti izostala ovulacija. Pocela sam uzimati Logest i normalno krvarila. Nedavno sam prestala s uzimanjem Logesta jel sam se nadala da ce mi se sada krvarenja ustaliti ali proslo je vec mjesec dana od kada sam ponovno trebala dobiti nakon Logesta no to se nije dogodilo. Zabrinuta sam jel bi uskoro htjela zatrudnjeti a jako se bojim da to nece biti moguce. Molim vas recite mi sto mogu ocekvati kada ponovno posjetim ginekologa, odnosno kakvim terapijama cu najvjerojatnije biti podvrgnuta?

Najljepse hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

27.01.2011. 20:00

Ono što se zna dogoditi je da po prestanku pijenja izostane mjesčnica odnosno ne dode na očekivani dan ,pa tako da ne mora biti ništa što bi trebalo podvrgnuti terapiji. Svakako mu se javite.

marijana-m

23.03.2011. 16:40

Poštovana Doktorice moja situacija je sljedeca ....pila sam tablete bellune 35 ...kako bi mi se uredovila menestruacija . Zbog naglog debljanja svojevoljno sam prestala piti ih, no otkad ih ne pijem ne dobivam menestruaciju . Trudnoca nije moguca jer nisam imala odnose .Postoje li za mene neke tabelte koje se nemoraju piti cjeli mjesec i koje nece toliko utjecat na moju kilazu ?

Natalija Beljo, dr. med.

23.03.2011. 18:45

Nažalost ne.

pitanja2

10.07.2012. 13:25

Dobar dan,

pila sam Yaz god. i 10 mj. Prestala sam ih piti u 6. mj. jer mi je doktorica rekla da mi 'nema vremena napisati novi recept i da napravim pauzu'. Dovršila sam blister normalno do kraja i zadnjih 7 dana sam za svaki slučaj koristila dodatnu kontracepciju (nisam bila sigurna dali trebam pa ipak jesam). Menstruacija, odnosno krvarenje na kraju blistera je nastupilo 11.6. Dana 23.6. meni i mom partneru je pukao kondom prilikom odnosa (nije bilo mogućnosti za hitnu kontracepciju jer je to bio onaj vikend oko praznika i bili smo odsječeni od civilizacije nekoliko dobrih sati i pretpostavljala sam da mi neće dati hitnu kontracepciju bez recepta samo tako?). 4.7. bila sam na pregledu kod ginekologice gdje sam joj to i rekla, na što je ona odokativno ustvrdila da njoj to sve izgleda ok i da će mi menstruacija doći (nije mi jasno kad me vać slala vaditi krv zašto nisam vadila hcg??). Sada mi kasni 3-4 dana, ali nema ni nikakve naznake da će doći. Prije uzimanja pilula imala sam redovan i obilan ciklus, ali od 26 dana. Napravila sam test koji je ispao negativan. Zanima me sada što dalje jer bih trebala početi piti opet s novim ciklusom, i nakon koliko vremena da se javim ginekologici ako ne dođe, nemogu je nazvati jer se ne javlja na telefon, valjda je otišla na godišnji?

I još jedno pitanje, gdje se može naći nekakav popis ginekologa preko HZZO-a koji primaju nove pacijente?

Hvala

Nataša Šemnički, dr. med.

11.07.2012. 15:30

pitanja2,

sa novom kutijom morat pričekati početak menstruacije, jer ju je i ginekologica predvidjela pregledom i takve su upute.
Ako se ne pojavi još lijedećih 7 dana javite joj se.
Kontaktirajte HZZO radi popisa.

L.p.

Panca93

09.12.2012. 13:45

Pozdrav svima, trebaju mi odgovori na neka pitanja ! Moja devojojka je uzela pilulu za prestanak menstruacija ali ne znam tacno kuju.....ali kako sam ja razumeo od nje taj lek se pije nekoliko dana a ona je uzela samo jednu tabletu zbog svog 18tog rodjendana da bi zaustavila menstuaciju.....E sad mi imamo problem posle te jedne tablete njoj je pocela menstruacija cudno da se ponasa....tacnije prestala je pa se vracala....i evo recimo zadnjih 5-6 dana sve razlicito jedan dan prestane pa se uvece pojavi tokom brisanja ili tako neki iscedak....i tako sve dan za danom po malo krvari. i tp vec traje zadnjim 20 dana tako kao da se nezna....e sad mozda smo mi pogresili ali smo imali odnose svih tih dana......pa mene zanima sta se to desava.....i zanima me da li je moguce da je upitanju trudnoca, jel je i to u opticaju jer smo imali nezasticene odnose, ja sumnjam da sam 27novembra znaci pre mesec i jace zeznuo stvar.mlao....ali siguran sam da nisam, ali postoji sumnja za taj datum........plasim se da nije mozda u pitanju lagano krvarenje koje se javlja u ranoj trudnoci.....? Molim vas odgovr, ako je sto pre moguce ! Hvala puno unapred !

Nataša Šemnički, dr. med.

10.12.2012. 20:20

Panca93 ,

morat će se javiti na ginekološki pregled

l.p.

karla_20

22.12.2012. 12:40

Poštovani!
Menstruaciju sam dobila 18.11. i taj dan sam pocela piti kontracepcijske tablete Novynette. Pila sam ih tjedan dana te zbog proljeva u konzultaciji s ginekologom sam ih prestala piti. 26. sam nakon prestanka koristenja pilula opet prokrvarila ( kako mi je lijecnik i rekao) i krvarenje je trajalo kao i menstruacija-oko 4-5 dana. Nakon toga sam imala spolni odnos sa deckom 12.12. i koristili smo kondom. Pitanje je, s obzirom da sam jako kratko pila kontracepcijske pilule, da li je to utjecalo na "povećanu plodnost" nakon samog prestanka, te kada bih trebala ocekivati menstruaciju? Ima li razloga da kasni? Ne vjerujem bas kondomima, s obzirom da nam je pri zadnjem odnosu malo kliznuo, ali nije spao. Trebam li se zabrinuti? Imam 20 godina i trenutno ne bih zeljela ostati trudna. Unaprijed hvala!

Sugar57

25.12.2012. 11:15

Poštovana, već 2 godine pijem yaz pilule, ali prošlog meseca mi je u potpunosti izostala menstruacija. Uradila sam 2 testa i oba su bila negativna... Želela bih da prestanem da ih pijem kako bih dobila menstruaciju i onda za mesec-dva da nastavim... da li je to u redu? Strašno sam zabrinuta, a ne znam da li imam razloga. Hvala unapred.

Nataša Šemnički, dr. med.

02.01.2013. 13:45

karla_20 ,

menstruacije već trebala doći i time je briga prestala
u slučaju izostanka ako ne dođe 6tj od prethodne javite se na ginekološki pregled

Nataša Šemnički, dr. med.

02.01.2013. 13:50

Sugar57 ,

nije preporučljivo prekidanje i ponovno započinjanje jer povečava rizik od troboze
Najbitnije je učiniti labaratorijske pretrage i ginekološki pregled te prema nalazima dobiti preporuku.

l.p.

Gordanaaa

15.02.2013. 10:35

Postovani,
uzimala sam pilule yaz 5 mjeseci, prestala sam 13.01. kada sam i dobila. Posle toga sam imala rizicne odnose. Uradila sam test dan prije nego sto sam trebala da dobijem i bio je negativan, a kasni mi vec 5 dana. Zanima me , da li je mozda u pitanju trudnoca, iako je test bio negativan?

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.02.2013. 11:50

Poštovana, test ste prerano napravili. On se radi najranije u vrijeme očekivane menstruacije. Dakle ponovite ga.

Gordanaaa

15.02.2013. 13:25

Zaboravila sam da napisem da sam prije 10 dana osjetila bolove u dojnjem dijelu stomaka, i sada ih ponekad osjetim.

gđa baksuz

15.02.2013. 15:00

Poštovana doktorice,
pila sam Yasmin tablete 5 godina i sada sam odlučila napraviti pauzu. Zadnju kutijicu sam popila u 12 mj. (tj. od 12.12 do 2.1.) . Zadnji spolni odnos sam imala 26.12 i dečko nije ejakulirao u mene..poslije toga sam dobila redovno menstruaciju i kad mi je završila, ja sam dalje znači prestala piti kontracepciju. (u međuvremenu nisam imala spolnih odnosa), međutim, sljedeću menustruaciju koju sam trebala dobiti 2.2 JOŠ NISAM DOBILA sad
Zanima me da li postoji ikakvi rizik od trudnoće?

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.02.2013. 17:10

Poštovana gđabaksuz ne postoji šansa da ste trudna.

iwy20

19.02.2013. 17:10

poštovani...
pila sam diane 35 ,2 i pol godine i prije 3 tjedna sam napravila pauzu.
u tom periodu sam dobila redovnu menstruaciju,ali danas sam opet dobila.
znaci,proslo je tjedan dana od jednog ciklusa do drugog.
je li je to normalna reakcija zbog prestanka tableta,ili se trebam zabrinut i javit svom ginekologu?

unaprijed hvala...

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.02.2013. 18:35

Poštovana svakako se javite na pregled. Radi se o vjerovatno o disfunkcijskom krvarenju.