Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


yaz pilula


Autor Poruka

Ivo Balenović, dr. med.

30.05.2020. 13:05

Poštovana, vjerojatno je došlo do probojnog krvarenja. Ono nije opasno i ne umanjuje zaštitu. Nastavite s uobičajenim uzimanjem tableta. Ako bi se krvarenje ponavljalo i u idućim ciklusima potrebno je razmisliti o promjeni tableta.

Andjelica95

09.12.2020. 13:35

Postovani da li na efikasnost pilule utice ako je nekada pijem u 8 h ujutro, a nekada u 10h ujutro? Ne uvijek, ali se zna desiti. Takodje na pocetku ciklusa sam par puta imala povracanje ali predvece, u posljednjih 10 dana nisam. Uz pilule koristim kondom, ali nam je sinoc pukao,ejakulacija je bila vani ali bojim se da nesto nije otislo unutra, a ja sam danas popila 3. placebo tabletu i ocekujem krvarenje. Inace pijem yaz vec godinu i po.

Ivo Balenović, dr. med.

10.12.2020. 11:11

Poštovana, razlika od dva sata u uzimanu tableta nema nikakvog utjecaja. Prema svemu navedenom ne postoji nikakva mogućnost trudnoće.

Andjelica95

08.01.2021. 10:30

Postovani, zelim da se nadovezem na prethodni post. Poslije situacije da nam je pukao kondom, 2 dana nakon toga sam dobila jako obilnu menstruaciju koja je trajala 7 dana. Poslije toga sam nastavila piti kontracepciju u uobicajeno vrijeme, nisam preskakala, imala proliv povracanje itd. Bila sam pod velikim stresom. Krajem decembra sam primjetila da kada se obrisem ima malo krvi, to je trajalo 2-3 dana i prestalo, ali ne citav dan nego pomalo. Jutros sam trebala dobiti menstruaciju i jos uvijek je nema, inace uvijek dobijem do 8 ujutro. Popila sam 4 placebo tablete. Sinoc je bilo malo krvi kada se obrisem i to je to. Da li je moguca trudnoca s obzirom na situaciju od prije mjesec dana? Jako sam uplasena, ovo mi se prvi put desava.

Ivo Balenović, dr. med.

08.01.2021. 17:55

Kod žena koje uzimaju oralnu kontracepciju menstruacije postaju oskudnije i kraće traju, a ponekad mogu i izostati.