Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zaboravljena pilula


Autor Poruka

sunny000000

14.06.2010. 21:15

Poštovana doktorice,

trebala bi Vašu pomoć. Pijem Diane 35, kao kontracepcijsko sredstvo, i danas, kad sam trebala popiti svoju 7. pilulu, sam shvatila da ju jučer nisam popila. Pa me zanima, da li da uzmem odmah dvije? I hoće li to utjecati na njihov učinak? Odnosno, da li bi trebala koristiti još neko sredstvo kao zaštitu ovaj mjesec dok se sve ne stabilizira ?

Molim Vas za što brži odgovor.

Unaprijed hvala, lijep pozdrav!

Natalija Beljo, dr. med.

15.06.2010. 14:45

popijte dvije za danas i ukoliko ste početnik koristite dodatnu zaštitu ovaj ciklus.

zg_girl

04.07.2010. 21:50

Poštovana doktorice,

prije svega pohvale za strpljenje i volju koju iskazujete odgovarajući na sve naše postove. Tek sam nedavno otkrila ovu stranicu pa se nadam da vec negdje ne postoji odgovor na moje pitanje.
Dakle, pijem yasmin 3,5 godine i uz to prakticiram i prekinuti snošaj. Zadnju pilulu sam popila 18.6. i onda je uslijedila pauza od 8 dana. No, zabunom sam pocela piti novu kutiju 7. dan (znači, 25.6.-dan prije), te sam propustila jedan dan (26.6.) i dalje nastavila da tabletama 27.6. Zatim mi se dogodilo da sam 28.06. zaboravila popiti tabletu, te sam 29.06, popila dvije odjednom. Jucer (03.07.), sam imala snošaj, no dečko je ejakulirao u mene.
Trenutacno sam u popriličnom strahu, jer tablete inace uzimam redovno i do jucer sam prakticirala i prekinuti snošaj, no sad sam u strahu zbog neredovitog uzimanja pilule u prvom tjednu.
Zanima me dali postoji mogućnost trudnoce?

LP

Natalija Beljo, dr. med.

07.07.2010. 19:50

Nema panike i ako ih inače ( izuzev sada) pijete redovito nemorate prakticirati prekinuti snošaj.

astralis

08.07.2010. 21:55

Postovani, imam pitanje...
Naime pijem kontracepcijeske pilule Cilest vec neko vrijeme i do sad je sve bilo uredno, menstruacija na vrijeme i sve. Zadnju tabletu sam popila 27.5. i dobila mjesecnicu 29.5. pa sam 3.6. pocela s novim pakiranjem i u drugom tjednu (tocnije 17.6. sam zaboravila popit tabletu(obicno ih pijem oko 22 h navecer ili oko ponoci - tocnije prije spavanja). Sjetila sam se tek iduci dan oko pola 1 ujutro kad sam krenula popit tabletu jer me nije bilo doma a tablete nisam imala sa sobom i onako u panici kad sam shvatila da sam zaboravila popit tabletu popila sam odmah 2 tablete i neznam gdje mi je bio mozak buduci da je vec prosla ponoc pa je bila teoretski vec subota prije podne sam popila i 3. Taj dan kad sam popila 2 tabletice smo decko i ja imali odnos sa prekinutim snosajem za svaki slucaj, iako kako sam racunala 16.6. mi je vec bio kraj plodnih dana. Kad sam popila zadnju tabletu, odma sam pocela s novim pakiranjem i redovito ih uzimam. Ostalo mi je jos 7 tabletica u pakiranju. E sada, brine me dal nisam mozda trudna s obzirom na cijelu zbrku s tabletama sad Nemam nikakve mucnice, ne povracam nit imam neki povecani/smanjeni apetit, ucestalo mokrenje, osjetljivost na mirise ni nista ali sam primjerila ovog tjedna nekakvu bol oko pupka (ne u trbuhu nego bas pupak), osjecam se pomalo naduto i bradavice su mi na dodir malo osjetljive (ali nisu ni potamnile, niti me bole grudi). I da, osjecam neki pritisak u grudima, neko probadanje s desne strane. Ostalo je sve normalno...
Zanima me da li postoji ikakva sansa da sam mozda trudna ili je to zbog toga sto sam trebala sad dobit menstruaciju pa sam nastavila s tabletama (inace se i obicno od tableta osjecam napuhnuto) ? Buduci da mi je ostalo jos 7 tableta do kraja pakiranja, odlucila sam pricekat pa vidit kad zavrsim s pakiranjem kako ce se dalje razvijat situacija, dal cu dobit mjesecnicu ili ne... sad Tako da nisam radila test...

Natalija Beljo, dr. med.

09.07.2010. 14:50

Nije trudnoćas, kako ste nastavili bez pauze osjećate bol u prsima tako da sad popijte do kraja i napravite pauzu.

monika85

20.07.2010. 11:35

Poštovani,
yasmin pilule uzimam već tri godine i do sad sam sve redovito uzimala i nije mi se događalo da propustim koju pilulu. No sada sam zaboravila uzeti 7. pilulu, a na taj dan kada sam ju trebala popiti imala sam snošaj. Tek sam slijedeći dan(danas,nakon 24h), primjetila propuštenu pilulu te sam odmah popila dvije-propuštenu i u ovu redovnu. postoji li mogućnost trudnoće s obzirom da sam imala odnos taj dan kad sam propustila pilulu?

Natalija Beljo, dr. med.

20.07.2010. 17:55

Ne

di5

21.07.2010. 15:35

pozdrav! mam slično pitanje kao i ostale! naime u ponedjeljek sam počela sam novim pakovanjem triquilara i isti dan sam imala odnos sa ejakujacijom,a u utorak(tj.sutradan) sam zaboravila popiti tabletu.danas sam popila i zaboravljenu i onu redovitu. postoji li mogućnost trudnoće? pročitala sam topik o tabletama za dan poslje i vidjela da one koje koriste redovito kontracepcijske pilule ne trebaju uzeti pilulu za dan poslje.
hvala

Natalija Beljo, dr. med.

23.07.2010. 17:20

Ako ste popili drugi dan ne bi trabalo biti problema, samo koristite dodatnu zastitu ovaj ciklus.

amelie_n

28.07.2010. 11:05

Cijenjena doktorice,
nakon nekoliko mjeseci pauze sam prošlu srijedu počela ponovno piti pilule Cilest, 1. dan ciklusa, kako i treba. Nakon toga sam u nedjelju i ponedjeljak imala spolne odnose, a u utorak navečer sam zaboravila popiti 7. pilulu iz pakiranja te sam ju popila u srijedu ujutro, sa 12h zakašnjenja.
Imam li razloga za paniku? Postoje li šanse da zatrudnim? I trebam li kroz sljedeće dane koristiti dodatnu zaštitu?

Natalija Beljo, dr. med.

29.07.2010. 20:15

koristite zaštitu , ako mjesečnica ne dode u pauzi napravite test.( ne bi trebalo biti trudnoće)

marija117

21.10.2010. 10:50

Poštovana doktorice...
Uzimam kontracepcijske pilule Cilest već 8 mjeseci i nikada mi se nije dogodilo da sam propustila neku tabletu no u prethodna 2 dana sam kasnila 6 sati sa uzimanjem od uobičajenog vremena.Jučer sam imala spolni odnosi i došlo je do pucanja kondoma.Da li postoji mogućnost da ostanem ikako trudna?

tejo

22.10.2010. 14:00

Poštovana,
imam pitanje u vezi zaboravljene pilule!
Dakle, u nedjelju 17.10. bio mi je zadnji dan menstruacije i decko je ejakulirao u mene. nakon toga sam u ponedjeljak 18.10. počela piti novo pakiranje pilula, a u utorak 19.10. sam zaboravila popiti drugu pilulu, to sam primjetila u srijedu navecer,kad sam trebala popiti treću pilulu, te sam onda popila dvije pilule odjednom(zaboravljenu i redovitu) Zanima me što vi mislite da li postoji mogućnost trudnoće, s tim da sam normalno nastavila piti pilule?
Trenutno sam u velikom strahu i ne znam što učiniti.

Unaprijed Vam se zahvaljujem na odgovoru.

Natalija Beljo, dr. med.

24.10.2010. 12:15

marija117 Kako ih pijete 8 mjeseci i tek sad zaboravili popiti ne bi smjelo doći do trudnoće, samo se može malo poremetiti ciklus radi dvije koje ste odjednom popili.

tejo Kako ste napisali da ste počeli piti novo pakiranje , shvatila sam da niste tek počeli koristiti OHC, tako da sad pijte dalje , koristite 7 dana dodatnu zaštitu. Ako ste imali pauzu pijete ili Logest ili Yasmin pa bih Vam preporučila da probate YAZ ili Nuvaring da ne morate misliti kada završava pauza ili kad morate popilti tbl.

haira

01.11.2010. 12:25

Draga doktorice, jučer (u nedjelju) između 21:30 i 22 sata sam trebala popiti Yasmin, međutim nekako sam zaboravila. Tablete uvijek uzimam na vrijeme, ali eto dogodilo se da sam u ovom pakiranju-u prvom tjednu, zaboravila popiti jednu. Naravno da sam s novom kutijom počela nakon sedmodnevne pauze itd... Jutros u 10 sati (dakle taman na granici onih 12 sati kada ima smisla uzeti propustenu) sam uzela zaboravljenu i regularnu zajedno. Zadnji spolni odnos imala sam u petak, a partner nije ejakulirao u mene. Nemam razloga za brigu o eventualnoj trudnoci i ostatak tableta mogu nastaviti piti u ovo " novo jutarnje" vrijeme? Lijep pozdrav i hvala na odgovoru!!!

haira

01.11.2010. 20:40

Ako je bitno; zaboravila sam uzeti sedmu tabletu i popila sam je zajedno s osmom... Kasnjenje je 12 sati, par minuta vise ili manje... Žao mi je što vas gnjavim s ovim jer sigurno svakodnevno dobivate hrpu glupih pitanja, ali da bih bila mirna samo me zanima: ima li za trudnoću sanse? Kondom koristiti iduća 2 tjedna? Unaprijed zahvalna.

Natalija Beljo, dr. med.

01.11.2010. 20:41

Po svemu navedenom pijete ih duže vrijeme i dobro ste rezonirali stvari tako da nastavite piti dalje po shemi.

haira

01.11.2010. 23:21

Ma pila sam ih duže vrijeme, ali sam na određeno vrijeme prestala jer su mi izazivale jaku mučninu. Započela sam ponovno i ovo mi je druga kutija nakon prekida. Valjda to ne mijenja situaciju o mogucoj oplodnji.

xxxy

02.11.2010. 11:21

Poštovana doktorice,
pijem Logest pilule i zaboravila sam popiti 7.tabletu u pakiranju, s tim da sam je popila 10 sati kasnije, ali prije toga sam povračala, a nakon što sam je popila više nisam... spolne odnose imala sam dva dana prije, te tri dana nakon, uz zaštitu, ali kondom je skliznuo...to je bilo prije tjedan dana, a ja osjećam mučninu pa me strah..moje pitanje je da li je moglo doći do trudnoće.
Unaprijed hvala!