Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pojašnjenje mamografskog nalaza i kome da se obratim za pomoć


Autor Poruka

milica

25.02.2007. 01:04

Poštovani!
Moja majka ima 68 godina i dobila je slijedeći mamografski nalaz : U GLK desno u dorzalnoj trećini na oko 11 h nalazi se limfni čvor promjera 7x55 mm. U GLK desno u srednjoj trećini na oko 9 h nalazi se cista promjera 8x6mm. U lijevoj aksili limfni čvorovi veći promjera 13x6 mm. Obostrano u gornjim kvadrantima nalaze se kalcifikacije u stijenci krvnih žila. Preporuča se kontrola za UZV-om za 6 mj. ZAKLJUČAK : BI - RADS 3 ( Vrlo vjerojatno benigna promjena dojke) .
Molim Vas lijepo ako bi mi mogli pojasniti o čemu se točno radi i kamo da se dalje obratimo za pomoć .
Unaprijed se zahvaljujem i nadam se vašem brzom odgovoru .
S poštovanjem,
Milica

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

03.03.2007. 23:00

Bilo bi najbolje da postupite prema svjetu koji vam je dao liječnik koji je opisivao mamografiju, to jest, budući da se najvjerojatnije radi o benignim promjenma za 6 mjeseci ponovite mamografiju ili pregled nadopunite ultrazvučnom pretragom. Obratite se svom liječniku primarne zdravstvene zaštite(opće prakse) on će vam dati uputnicu i uputiti vas kuda da odete na ultrazvučni pregled. Za više detalja pročitajte odgovor dat Dr. Darku Richteru u ovom forumu.