Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Akne-Roaccutane


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

nesiguran.sam

13.05.2019. 10:35

Poštovani,
Pijem kapsule 3x dnevno po 10mg unazad 3 mjeseca. Koristim od početka hidratantnu kremu za lice, osjećam samo blagu suhoću lica i usana. Sada mi je propisana/preporučena krema za tijekom dana Uriage Hyseac R, i tijekom noći Uriage Hyseac 3 Regul (sa voćnim kiselinama). Zanima me dali je sigurno koristiti navedenu kremu tijekom noći, s obzirom da sadrži kiseline i osjetljiva je na sunce jer može uzrokovati pigmentacije a propisa a je zbog istih. Dali je sigurno koristit takve kreme dok traje terapija Roaccutanom s tim da same kapsule uzrokuju niz nuspojava, i nije preporučljivo ići na sunce dok je terapija u tijeku. Kakvo je vaše mišljenje? Terapiju prestajem za mjesec dana.
Hvala unaprijed, lijep pozdrav.

Borna Pavičić, dr. med.

04.11.2019. 13:50

Poštovani, terapija izotretinoinom (Roaccutane) bi se trebala uzimati 6 mjeseci u dozi od 0,5 mg/kg tjelesne mase. Uz tu terapiju, od lokalnih preparata preporuča se hidratantna krema za lice, labello stick za usnice i mlijeko za tijelo, te po potrebi umjetne suze kako bi se nadomjestila suhoća navedenih regija.
nebi preporučio korištenje dodatnih preparata za vrijeme terapije Roaccutaneom, pogotovo što uskoro završavate s terapijom.