Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


alergija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Nela

06.10.2001. 18:28

Imam sina od 5 godina starosti koji ima burne reakcije kože na ubod komarca, na ubode drugih insekata do sada nije bio alergičan. Preporučeno mi je davati mu dimidril sirup i mazati ubodeno mjesto sinopen mašću, međutim reakcije uvijek traju najmanje tri dana bez obzira na liječenje. Zanima me Vaše stručno mišljenje o tome može li takav ubod koji izaziva velika oteknuća (trenutno na oku) izazvati i neke druge posljedice.

Unaprijed zahvalna

Prof.dr.sc. Jasna Lipozenčić

09.10.2001. 17:17

Vaš dječak je vjerojatno atopičar jer na ubod komarca ima izraženu alergijsku reakciju. Učinite analizu ukupnog IgE-a i specifičnog na ubode insekata. Posljedica nakon uboda komarca neće biti. Ukoliko se javi bilo koja druga reakcija (urtikarija, otok na glavi, gušenje ili purpurični osip), obvezatno dođite na pregled u Alergološku ambulantu Klinike za kožne i spolne bolesti KBC i MF Sveučilišta u Zagrebu, Šalata 4.