Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14396

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


ALOPECIJA


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

KIKI

12.04.2002. 19:04

Dragi doktore(ice)!
Imam 27 god. i vec pred 3god. sam primjetio prorjeđivanje kose u frontalnom djelu tjemena.Premda od puberteta sam imao izražene zaliske!Išao sam kod dermatologa na pregled(trihogram) i ustanovio mi je alopeciju androgeneticu i prepisao mi Regaine 5%.U početku tretmana nakon 3 mj. sam uočio poboljšanje pa sam prestao koristiti zbog financiskih razloga.Nakon 1 god.sam počeo sa terapijom Propecija 1tab. na dan premda mi to nije ništa pomoglo nakon 3mj.Radio sam pretrage krvi i štitnjače i nalazi su u redu!Nakon toga sam opet otišao na pregled i dala mi je koristiti oba preparata zajedno te mi se zaustavilo opadanje ali se nije potakao novi rast kose.Dali mi možete dati nekekvo bolje riješenje ili terapiju da mi se malo pogusti vlasište nadam se da ima pomoći.I dali bih trebao napraviti još neke pretrage?Molim vas za vaše mišljenje....Unaprijed zahvalan K.S

prof dr Jasna Lipozenčić

17.04.2002. 11:30

Androgenetska alopecija je nasljedna sklonost za gubitak kose poput zalisaka. Liječenje ovog tipa ćelavosti mora biti dugotrajno. Za učinak Propecije potrebno je koristiti lijek 1-2 godine, a ne samo 3 mjeseca. Kombinacija s 5% minoksidilom (Regaine) je sjelotvoran kao i pojedinačna primjena tijekom nekoliko mjeseci (6-12). Učinite pretrage na fokuse, kako bi se otklonili dodatni negativni uččinci utjecaja za održanje kose.