Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14396

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Asebon


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Kreso2

29.03.2002. 09:00

Postovana doktorice,
U kosi mi je dijagnosticiran seboroicni dermatitis, s kojim se manje vise dobro borim. Medutim kosu vec godinu dana peren, jedan put tjedno , samponom Asebon. Da li se smije tako dugo koristiti, znam da Oronazol nije preporucljivo, i sto bih jos mogao koristi od tih terapeutskih sampona, kao i od obicnih sampona za suhu kosu? Priznajem da sam malo zbunjen kolicinom preparata na trzistu, a svatko sebe reklamira kao najboljeg.
Unaprijed hvala,
Kreso2

prof dr Jasna Lipozenčić

17.04.2002. 12:01

Potrebna je analiza pitirosporuma u kosi. Ukoliko je nalaz pozitivan, tijekom 3 tjedna primjeniti Oronazol šampon, a potom biljni šampon za kosu primjeniti 2-3 puta tjedno. Per os koristiti tablete B6 vitamina, izbjegavati začinjenu hranu i koncentrirani alkohol.

Kreso2

19.04.2002. 18:08

Postovana doktorice,
Hvala na odgovoru. Postavi bih jos samo jedno pitanje.Napisali ste da je potrebna je analiza pitirosporuma u kosi, gdje se to moze napraviti?
Inace, iz Splita sam,
Hvala