Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14397

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


depilacija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

iva

13.04.2002. 02:10

Poštovani,

nakon depiliranja bikini područja depilirano područje počinje se crveniti, pojavljuju de gnojni? prištići i svrbež. Probala sam sve što sam znala - brijanje, depilacija sa kremama i pjenom i poslije svega (u svim mogućim kombinacijama) namazat sa bezalkoholnim after shaveom, kremama za njegu kože, dječijim puderom, ali ništa nije bilo dovoljno dobro. Prvi dan bude dobro (samo malo crvenila), ali drugi ili treći dan su tu prištići i svrbež. Inače sam svjetloputa i imam jako osjetljivu kožu po cijelom tijelu.
Molim vas za pomoć.

Unaprijed zahvalna
Iva

prof dr Jasna Lipozenčić

17.04.2002. 14:12

Iritativni dermatitis često nastaje u osjetljivom području prepona i kože na donjem dijelu trbuha i od kupki i sapuna. Depiliranje žiletom i kremom izaziva prolazno crvenilo i pečenje kod depiliranja potkoljenica. Savjetujem koristiti neutralni dječji sapun ili kupku prije depiliranja, zatim u mlakoj vodi isprati kožu i utrljati Eucerin soft kremu s deksapantenolom i glicerinom.
Mazanje ponoviti prije spavanja i narednih dana. Za njegu kože se može primijeniti neograničeno dugo.

ana

22.04.2002. 10:43

Poštovana doktorice, molim Vas za savjet: trudna sam mjesec dana. Naručena sam za trajnu depilaciju laserom (gornja usna). da li je to štetno? Prije trudnoće sam bila na tretmanu laserom tri puta. Ne bih željela riskirati trudnoću. Unaprijed hvala.