Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Bradavica na glavi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

DeaMost

07.11.2019. 22:25

Imam dosta veliku bradavicu na glavi vec dugo godina. Do sada mi nije smetala a sad mi smeta dosta me svrbi a cini mi se i da malo narasla. Dali mogu preko zdravstvenog ukloniti bradavicu i gdje? Koja je procedura?

Borna Pavičić, dr. med.

08.11.2019. 09:45

Poštovani, prije nego se odabere vrsta zahvata za uklanjanje bradavice, trebalo bi utvrditi o kakvom je tipu bradavice riječ. Ukoliko se radi o običnoj virusnoj bradavici ili seborojičkoj bradavici može se učiniti krioterapija tekućim dušikom; ako se radi o mekom fibromu metoda izbora je elektrokoagulacija, a ukoliko se radi o fibromatoznom nevusu onda je potrebna kirurška ekscizija u cijelosti uz PHD analizu.
Dobroćudne promjene se ne uklanjaju preko zdravstvenog, osim u slučaju subjektivnih simptoma (svrbež, bolnost, pečenje i sl.) ili rasta tvorbe, krvarenja i sl.
Pravilna procedura bi bila da odete na pregled kod dermatologa koji će onda postaviti dijagnozu i preporučiti adekvatnu terapiju.