Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14397

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


bradavice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ana

23.04.2002. 14:19

Postovana doktorice,
molim Vas da mi pomognete savjetom
1.)Naime, po vratu su mi pocele izbijati sitne ,mekane bradavice,pomalo siljaste, a prije nego sto su mi se pocele pojavljivati na vratu,imala sam 2 u preponi(imam jos uvijek) one su malo vece i takodjer od takvog mekanog tkiva.Zanima me kako se one uklanjaju,pogotovo ove u preponi.I kako ,zasto one uopce nastaju?Odrzavam i pazim na higijenu tijela i odjece,nisam nosila tudje nakit(procitala sam da se mogu prenijeti tako na vratu)..niti sam u djetinjstvu imala nikakve bradavice kao druga djeca npr.po rukama,ali ove moje nisu takve.
2.)na vlasisitu imam potkoznu kvrzicu,koja polako raste,bila sam kod dr.opce prakse i rekla je da je to lojna kvrzica.ne svrbi me niti pece,ali mislim da mi je lakse sad ju odstraniti nego kad bude veca.Zanima da li je to nasljedno jer moja baka je to imala i njena baka takodjer,ona ih je imala vise i odstranila ih je kirurski.
Da li prije zahvata smijem popiti normabel 5 mg(zbog strahahappy?

Molim Vas, odgovorite mi.
Ana(25)

Prof. dr Jasna Lipozenčić

29.04.2002. 12:44

Radi se o virusnim bradavicama koje se odstranjuju elektrokoagulacijom.
Na kapiliciju su ateromi koje treba operirati dok nema upale. Možete popiti normabel prije zahvata.