Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14397

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


alergija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

elena

23.04.2002. 16:38

Vec tri mjeseca imam problema s crvenilom. Najprije se pocelo javljati ispod zgloba koljena, da bi se pro[irilo po cijeloj potkoljenici, a kasnije po cijelom tijelu. Crvenilo nije stalno. Najjace je navecer i po noci, kad je tijelo toplo. Onda nastaje nepodnosljivi svrbez. Ko\a na kojoj se javlja kasnije otekne.Ponekad ujutro nestaje, ali najcesce se nastavlja.Uzimala sam Dimidril, Claritine i sad uzimam Telfast, ali niti jedan od tih lijekova mi nije pomagao. Bila san i kod dermatologice koja je propisala Klavocin 1000 mg 10 dana.CaC 500 2x1tbl, i beloderm krema. Nakon te terapije osip i problemi su nestali. Nakon mjesec dana evo javlja se sve ispocetka. u meduvremenu sam napravila ginekoloske, ultrazvucne , stomatolo[ke i krvne pretrage, pretrage sinusa i bilo je sve u redu. Inace imam hypotireozu, te uzimam euthyrox vec 5 godina. Moja doktorica kaze da je moguce da sam postala preosjetljiva na lijek koji uzimam. Interesira me Vase misljenje. Od cega se javlja ovakvo crvenilo? Kad se prvi put javilo crvenilo na krvnim pretragama je SE 18, a ASTA titar 4 jed. Sto to znaci, jer drugi dio nalaza je bio u redu. Unaprijed puno hvala na odgovoru. Lijep pozdrav,

Prof. dr Jasna Lipozenčić

29.04.2002. 12:42

Kronična urtikarija je veliki dijagnostički i terapijski problem. Brojni su uzroci: hrana, lijekovi, ubodi insekata, upalna žarišta u organizmu. Već se utvrdilo kod Vas povišen titar antifosfolipidnih protutijela. Potrebno je dalje tragati za uzrokom i provesti ubodni test u Alergološkoj ambulanti naše Klinike. Ciljano liječenje žarišta je nužno. Feksofenadin je lijek izbora u liječenju kronične urtikarije.