Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


bubuljice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Marina

25.09.2004. 00:25

Nadlaktice su mi osute sitnim bubuljicama. Nekad je to više, nekad manje naglašeno. O čemu je riječ? Ostala koža je savršeno glatka.

Dr.med.spec.Dinko Kaliterna

27.09.2004. 12:40

Kod vas se najvjerojatnije radi o tvz. guščoj koži ili gruboj koži koja bude tipično na nadlakticama i bedrima.Javlja se gotovo uvijek kod osoba koje imaju suhu kožu.Stanje je bezopasno i radi se o estetskom defektu koji se lako uklanja pažljivo odabranom njegom i posebnim sredstvima.Tipično promjene budu jače izražene u hladnije doba godine.Druga rijeđa mogućnost bi bila upala korijena dlake.Javite se vašem dermatologu kako bi otklonili vaše probleme.

Jasmina30

22.07.2019. 16:20

Postavani trenutno sam u 6 mesecu trudnoce I na preponama su mi.se pojavile bubuljice ?Ugojila sam se 10 kila u trudnoci a odnose nemam vec neko vreme.Da li to moze biti od znoja?hvala

Borna Pavičić, dr. med.

03.11.2019. 17:40

Poštovana, na temelju opisanog nemoguće je zaključiti o čemu se točno radi.
Moguće da je riječ o običnom folikulitusu (upala folikula dlake) koji se često javlja kod povećane tjelesne mase i kod pojačanog znojenja i iritacije. U slučaju da promjene perzistiraj ili se šire, preporučam pregled dermatovenerologa.