Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


cin i hpv


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

jelena

29.04.2002. 18:15

Molim vas da mi objasnite vezu izmedju nalaza papa testa s rezultatom cin 1 i vjerojatnoscu od oboljenja od hpv-a. sto je cin 1, sto ga uzrokuje i kako se prenosi? koji su rizici hpv-a i kako se lijeci.
unaprijed hvala

XY

03.05.2002. 08:33

Pogledajte forum ginekologija i opst. , izaberite opciju "traži", upišite u rubriku riječi CIN i HPV i imat ćete kroz kratko vrijeme puno stručnih i detaljnih informacija.
Pozdrav.

Prof. dr Jasna Lipozenčić

03.05.2002. 23:23

HPV je virus koji se prenosi spolnim putem. Danas je poznato više od 80 vrsta virusa, a dijele se na one niskog, srednjeg i visokog rizika. HPV visokog i neki od HPV-a srednjeg rizika su odgovorni za nastanak CIN lezija. CIN je skraćenica od cervikalna intraepitelna neoplazija. PAPA test je pretraga kojom se pri ginekološkom pregledu uzimaju uzorci sa cerviksa i vagine te se gledaju mirkoskopom.
Danas se smatra da CIN lezije isključivo uzrokuje HPV. Kod Vas se radi o CIN I a to je cervikalna intraepitelna neoplazija niskog rizika. Potrebna je redovita kontrola kod nadležnog ginekologa.
Posoji više načina liječenja HPV-a, zavisi od smještaja i oblika promjena. Liječenje se može provoditi premazivanje Podofilinom, fluorouracilom, krioterapijom...

Anica12345

27.11.2019. 23:10

Poštovani ustanovljen mi je cin 1 i hpv visokog i niskog rizika visokog rizika 51 i 56 a niskog rizika cini mi se 40/60. Ljekar mi je dao vaginalete Macmimor 1x1 i beta glucan 1.3 za imunitet te nakon te terapije krecem sa terapijom ispiranja grlica nekom kiselinom koliko sam zapamtila 2mj svake sedmice jednom zanima me da li postoji mogucnost za izljecenjem ili vazi ono jednom zarazen uvijek zarazen? Te da li mogu ja prenijeti partneru u medjuvremenu i ako se izlijecim da li mi se od njega moze vratiti opet? Unaprijed hvala

Borna Pavičić, dr. med.

01.12.2019. 19:35

Poštovana,
HPV virus je uvijek prisutan u organizmu i ne može se izliječiti i prenosi se spolnim putem.
Zato su potrebne redovite kontrole ginekologa i PAPA testiranje.