Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Crvenilo penisa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

22.12.2016. 11:35

Prije nekoliko mjeseci sam prvi put primjetio crvenilo veličine filtera cigarete na prepuciju koje je nestalo kroz 2 dana. Nikakvih simptoma osim crvenila nisam imao.
Dijagnoza doktora je balanitis. Testovi na klamidiju, miko i ureaplazmu negativni. Crvenilo se nakon 2 mjeseca pojavilo na glansu, također prođe kroz nekoliko dana.
Imam stalnu partnericu. Što bi mogao biti uzrok?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

22.12.2016. 20:35

Najvjerojatnije je riječ o blažoj iritaciji koja se može ponavljati. Posebna terapija nije potrebna. Možete mazati Bepanthen kremu ako se crvenilo bude ponavljalo.

Jakov00

27.11.2019. 21:20

Poštovani doktore molio bi vas za pomoć ako je moguće.
Imam 23 godine, imam samo jednu patnericu, s kojom imam spolne odnose.
Unazad nekoliko mjeseci primjetio sam da na vrhu penisa kod mokraćne rupe imam promjenu boje (zuckasto, zelenkaste) tako u kruh. Možda 3 mm u kruh. Primjetio sam da mi je glavicak suh mislim koza i kao smezurana, ispucala nekako tako. I primjetio sam da svaki dan nakon cijelog dana mi se nakupi nešto bijelo, te kada se okupam, i namazem bepathen kremom glavicak bude normalne boje svugdje jednako, i kada je u stanu napaljenosti isto je jednak i uredu. Nemam nekakvo peckanje, imao jesam malo ali sam pio uvin čaj pa je to prestalo. Hvala vam na odgovoru. Poštovani doktore dali je moguce ta promjena boje, zato što koža penisa ne prekrije cijelu glavu penisa kada je spušten pa da izritira donji vest.
Nadam se da nije opasno. Hvala vam unaprijed na odgovoru.

Borna Pavičić, dr. med.

01.12.2019. 19:35

Poštovani,

prema vašem opisu ne bi rekao da se radi o nečemu opasnome, ali na temelju ovoga je ne moguće reći o čemu se radi.
Svakako u obzir dolazi iritacija, ali ukoliko se stanje ne popravi ili se pogorša, preporučio bi pregled dermatovenerologa.